V organizaciji OI JSKD ORMOŽ je sinoči v Domu kulture pri Svetem Tomažu potekalo srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž pod naslovom BOGASTVO LJUDSKE ZAKLADNICE 2016.
Nastopilo je 9 skupin. Najprej so se predstavile mlade pevke ljudskih pesmi FS KD Podgorci, ki jih vodi Dominik Majcen. Potem so nastopile domačinke Pevke ljudski pesmi KD »Fran Ksaver Meško« Sveti Tomaž pod vodstvom Jožice Rep. Tudi Pevsko društvo »Zrelo klasje« se je predstavilo. Skupino vodi Dominik Pongračič. Nato pa so nastopili še: Sestre Nedeljko pod vodstvom Ivanke Majcen, pa Ljudski godci KD »Simon Gregorčič« Velika Nedelja pod vodstvom Franca Mesarca, Podgorski vaški pevci, ki delujejo znotraj DU Podgorci in jih vodi Kristina Škrlec, Pevci ljudskih pesmi KD Obrež pod vodstvom Danice Žerjav, Pevke ljudskih pesmi Osluševci, pod vodstvom Marije Hebar, za konec pa so nastopili še Godci ljudskih pesmi »Stori čehoki«, ki jih vodi Dominik Majcen.
Na prireditvi je bil tudi župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko, ki je zbrane nastopajoče in obiskovalce v dvorani pozdravil uvodoma, ter izrazil upanje, da se bodo ta srečanja v Svetem Tomažu nadaljevala tudi v prihodnje, saj pomenijo prijetno januarsko doživetje v kraju. Na prireditvi je bil tudi državni svetnik in podžupan občine Ormož Branko Šumenjak.
Na koncu prireditve so vsi nastopajoči prejeli priznanja JSKD, ki sta jih podelili vodja OI JSKD Ormož Barbara Podgorelec in Blanka Kosi Raušl – predsednica Sveta OI JSKD Ormož.
Nastopajoče je ocenjevala strokovna spremljevalka muzikologinja Jasna Vidakovič, kot je povedala so jo najbolj prevzeli Godci ljudskih pesmi »Stori čehoki«, čeprav si tudi vsi ostali nastopajoči zaslužijo posebno mesto med tistimi, ki si prizadevajo ohranjati tovrstno ljudsko kulturo. Navdušena je bila nad izvirnostjo pesmi, ki prihajajo iz lokalnega okolja.
Prireditev so razen JSKD finančno podprle občine Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi. Z donacijami pa so pomagali tudi P&F Jeruzalem Ormož, Safilo Group, Fiposor in Wienerberger.
S prelepimi cvetličnimi aranžmaji pa so oder tomažovske kulturne dvorane okrasile članice PD »Anton Trstenjak« s Huma, pod vodstvom Ane Ratek, in Sestre Nedeljko.