Podružnična šola Osnovne šole Miklavž pri Ormožu na Kogu ima svoj šolski vinograd, tako kot se za šolo sredi najlepših vinogradniških leg spodobi.
V vinogradu na pobočju za šolo učenci s pomočjo učiteljev, šolskega hišnika in seveda staršev obdelujejo 900 trt sorte Laški rizling. In danes dopoldan so imeli trgatev. Razen učencev petletke na Kogu in otrok iz kogovskega vrtca so se trgatve udeležili tudi učenci prvega, drugega in tretjega razreda osnovne šole Miklavž pri Ormožu, njihovi učitelji, vzgojitelji, ravnatelj in seveda starši. Skupaj se je tako v vinograd podalo čez sto bračev, med katerimi je bilo tudi kar nekaj putarjev, ki so do preše na hribu odnesli – vsak vsaj po 20 put (brent) grozdja.
V teku trgatve je brače obiskal tudi župan Alojz Sok, ki kot izkušen vinogradnik ni skrival začudenja, kako pa je skrbnikom tega šolskega vinograda grozdje uspelo obraniti pred gnilobo, ki je sicer sive lase delala večini vinogradnikov vse naokrog. Vsekakor pa je nad šolskim vinogradom bil navdušen, tako nad urejenostjo vinograda kot dejstvom, da ima šola svoj vinograd. Kot je povedal ravnatelj Vlado Hebar bodo večina grozdja predelali v sokove, ki na šoli vedno prav pridejo.
Po dveh urah je vinograd bil obran, brači pa so se odpravili na slastno malico, ki so jo pripravili v šolski kuhinji na Kogu.

DSC09846

DSC09845

DSC09849

DSC09850

DSC09851

DSC09852

DSC09853