Tekst: Nataša Gregur, foto: Matej Lah

Minulo nedeljo je v Domu kulture Ormož potekala posebna prireditev. Starši učencev Osnovne šole Stanka Vraza smo pripravili gledališko predstavo pod naslovom Nerodna Avguština. Prireditvi so se priključili učenci Osnovne šole Stanka Vraza, ki so pod mentorstvom učiteljic pripravili prisrčen in iskren nastop. Predstavila se je šolska folklorna skupina (mentorici Nataša Krajnc, Mateja Tomažič), šolski pevski zbor Čebelice (mentorici Andreja Klinc, Alenka Niedorfer), kot solista pa sta se predstavila pevec Matej Pleh (mentorica Andreja Klinc) in plesalka Laura Roškar (mentorica Božena Krivec). Po uvodnem delu je sledila cirkuška gledališka predstava, v kateri smo igrali starši.
Dvorana je bila polna gledalcev, razveselili smo se ormoškega župana, g. Soka in gostov iz sosednjih občin in Hrvaške. Najbolj veseli smo bili smeha majhnih in »velikih« otrok. To in aplavz je bila največja nagrada za vse tiste, ki smo prireditev pripravili. Vzdušje v dvorani je bilo izjemno pozitivno in čustveno, zelo razigrano, pristno in iskreno.
Nerodni Avguštin pa ne bi bil nerodni, če se ne bi pozabil posebej zahvaliti vsem tistim »ne-staršem«, ki so pomagali pri tem projektu. Torej, v njegovem imenu se bom vsem tem iskreno opravičila in izrekla velik HVALA: Janiju Horvatu, Tadeji Ozmec, Maticu Petku, Klavdiji Zorjan Škorjanec, Moniki Kocuvan, Nataši Grabovac, Tadeju Muhiču, Mateju Lahu, mentoricam učencev in vsem ostalim.
Prireditev je bila dobrodelna, za šolski sklad Osnovne šole Stanka Vraza smo zbirali prostovoljne prispevke. S ponosom povemo in napišemo, da smo zbrali 1.050€. Vsak cent iz te vsote bo dobro naložen in namenjen našim učencem.
Vsem vam gledalcem se vam za dobrosrčnost iskreno zahvaljujemo, ker ste že s svojim obiskom pokazali, da nas razumete, sprejemate in podpirate. V imenu vseh staršev otrok s posebnimi potrebami, ki obiskujejo Osnovno šolo Stanka Vraza se vam zahvaljujem,
predsednica Sveta Staršev OŠ Stanka Vraza Ormož
Nataša Gregur

Pevski zbor ČEBELICE OŠ Stanka Vraza ORMOŽavguistina_4

Nerodna Avguština in Avguštin: avgustin_3

Laura Roškar med nastopom: avgustina

Nastopili so tudi starši: avgustina_2

Solist Matej Pleh:avgustina_6

Folklorna skupina OŠ Stanka Vraza Ormož:avgustina_7