Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne
23. 12. 2014, do 7. ure dne 24. 12. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 23. 12. 2014:
Ob 10:30 uri smo bili na kraju kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari v naselju Sveti Tomaž. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec v cilindrični vložek potisnil neznan predmet in ga s tem poškodoval. Po zbranih obvestilo bomo podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 10:34 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Vodranci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 11:26 uri smo bilo na kraju prometne nesreče I. kategorije s pobegom v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil in ga poškodoval. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 14:25 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti v naselju Pavlovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 16:20 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Trnovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v psa in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 16:35 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Cvetkovcev. Na kraju je patrulja z zbiranjem obvestil ugotovila, da so podani elementi kaznivega dejanja Nasilja v družini. Zato je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje po II. Odst. 157 člena Zakona o kazenskem postopku. In po vseh zbranih obvestilih bo zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Napoved aktivnosti za sredo dne 24. 12. 2014:

– ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.
– Prav tako bomo pri delu dajali poudarek na uporabi pirotehničnih izdelkov in zoper kršitelje ukrepali v skladu z zakonodajo

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir