V Krajevni skupnosti MIKLAVŽ PRI ORMOŽU praznujejo svoj 52.krajevni praznik. Dogajanja potekajo že vse od 04.junija, ko je bil dnevno-nočni turnir v malem nogometu. In od takrat je bila že vrsta dogodkov, vključno z nedeljsko tradicionalno kulinarično razstavo v Kulturnem domu, ki jo pripravlja Sekcija gospodinj pri TD Miklavž pri Ormožu. Razstavo pa so s svojimi izdelki popestrile še članice sekcije PRIDNE ROKE, ki delujejo znotraj domačega DU, Klub radioamaterjev Ormož, ki so razstavili številne starinske radijske sprejemnike ter lovci, ki so na ogled postavili “lovski kotiček”, skuhali pa tradicionalni srnjakov golaž. Minula nedelja pa je prinesla tudi dogajanja pred kulturnim domom, kjer so se na stojnicah predstavili nekateri domači vinarji, dogodek pa so obiskale vinske kraljice, ki jih je gostila Mateja šek – vinska kraljica VTC 15, ki je bila okronana lani na Svetinjah.
DSC01976
DSCN3227
DSCN3228

V nedeljo pa je bilo tudi streljanje na glinaste golobe, gasilska vaja in tekmovanje v streljanju z zračno puško.

Danes (sreda) pa je v Miklavžu pestro že od jutra. Dan se je začel s kegljanjem upokojencev, višek dneva pa bo PROSLAVA, zvečer ob 19.uri, ko bodo zaslužnim krajanom podelili priznanja. Sledilo bo kresovanje z zabavnim programom.

Sobota, 25.junij prinaša še kolesarjenje po KS in vaške igre, v nedeljo, 26.junija pa bo še prireditev OD VASI DO VASI, ki bo letos potekala v Vuzmetincih.

Vabljeni med Miklavžovčane!