Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je včeraj obiskal Ormož.
Srečanje je potekalo na sedežu Območne-obrtno podjetniške zbornice v Ormožu, med udeležnci srečanja pa so bili župan Ormoža Alojz Sok, župan Središča ob Dravi Jurij Borko, predsednik Območne –obrtno-podjetniške zbornice Danilo Korotaj in člani Zbornice Ormož, obrtniki in podjetniki. Najprej so med razpravljali o priložnostih za gospodarski razvoj občine Ormož, potem pa si je minister ogledal opuščeno območje nekdanje Tovarne sladkorja, d. d., ki je v likvidaciji ter obiskal tovarno Wienerberger Opekarna Ormož.
Beseda je tekla o aktualni problematiki v gospodarstvu. Udeleženci so ministra – med drugim- opozorili na dejstvo, da se zaradi kratkih rokov ne morejo prijaviti na razpise, za katere nekateri očitno vedo že preden so ti razpisani. Ob tem so izpostavili željo, da bi bilo ormoško območje obravnavano enako kot osrednja slovenska regija. V razpravi so nekateri ministra opozorili tudi na dolgotrajne in zapletene birokratske postopke, veliko pozornosti pa je bilo v razpravi namenjene tudi ponovni vzpostavitvi Tovarne sladkorja Ormož.
Po razpravi je minister Počivalšek za medije povedal:

Minister je dejal, da je projektu revitalizacije Tovarne sladkorja naklonjen, v kolikor bo zagotovljena primerna finančna konstrukcija:

Oba župana sta z zaključki razprave bila zadovljna, sploh pa, ker se je ministru dalo marsikaj pojasniti:
Alojz Sok – župan Ormoža, je povedal:

Jurij Borko – župan Središča ob Dravi pa dodaja:

Seveda si tega želimo vsi, z upanjem, da se kmalu kaj premakne na bolje. Po obisku ministra smo v naše uredništvo prejeli še IZJAVO za javnost, kjer LO SMS ORMOŽ izraža izjemno zadovoljstvo, da so se glavni akterji, ki lahko našo občino popeljejo v boljši gospodarski razvoj, ob obisku ministra končno združili. Kot v IZJAVI za javnost navajajo, so predstavitev UE Ormož, naših težav in priložnosti ministru, pripravili: Javna razvojna agencija Ormož, Območna obrtno-podjetniška zbornica Ormož ter Združenje pridelovalcev sladkorne pese.

DSCN3230[1]  DSCN3240[1] DSCN3241[1] DSCN3245[1]
(Fotografije: Valerija Novak, KTV ORMOŽ)