Letos – že četrto leto zapored obeležujemo dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012. Ta poteka vsak tretji petek v novembru, letos je to bilo 20. novembra. Na ta dan poteka tudi projekt tradicionalni slovenski zajtrk, ki so si ga pripravili – tudi – na osnovni šoli Ormož.

Minulo soboto je KRAJEVNA SKUPNOST ORMOŽ organizirala tradicionalno prednovoletno srečanje krajanov starih 70 ali več let. Letos se jih je v jedilnici šole zbralo 160 od 384-tih, koliko starejših nad 70 let trenutno šteje Krajevna skupnost Ormož.

Od ponedeljka do četrtka, je v gimnaziji ORMOŽ potekal računalniški tečaj za starejše, oziroma tiste, ki še niso vešči uporabe računalnika in tudi mobilne telefonije. Gre za projekt SIMBIOZA, ki ga na gimnaziji letos izvajajo že peti leto.

Decembra bo DVE leti odkar imamo v Ormožu Center ponovne uporabe, oziroma trgovinico, kjer se najde marsikaj zanimivega, sploh pa vam v Centru z veseljem kaj pošijejo, pokrpajo in podobno. Odslej imajo tudi mizarsko delavnico, po novem pa so v ponudbi tudi izdelki okoliških nosilcev dopolnilnih dejavnosti.

Minuli konec tedna sta zaznamovala dva dobrodelna koncerta, tako da nas dobrodelnost le še ne zapušča. V vsakem primeru, pa ponuja možnost, da se zbere nekaj malega sredstev za določene humane namene. V Ivanjkovcih je DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE letos organiziralo že 20. dobrodelni koncert za povrstjo:

Drugi dobrodelni koncert pa je v nedeljo izzvenel v Središču ob Dravi. Pripravili so ga tamkajšnji devetošolci, z namenom, da zberejo nekaj sredstev za plesne vaje, zaključno ekskurzijo in za valeto

Na koncu oddaje bomo še izžrebali TRI, ki so pravilno odgovorili na vprašanje: KATERA razstava malih pasemskih živali je letos v Ormožu bila po vrsti: Pravilen odgovor je: 19 razstava. Nekaj odgovorov je bilo tudi nepravilnih; med pravilnimi pa bomo izžrebali 3, ki boste lahko izbirali med kuncem, petelinom, ali papigo.
VABLJENI k OGLEDU ODDAJE nocoj ob 20.uri. Lahko pa si ogledate tudi katero od ponovitev v prihodnjih dneh. ( v petek ob 10. in 16.uri, v soboto ob 18.uri in v nedeljo ob 11. in 18 uri)

Naslovna fotografija: Vule Nikolić