Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 29. 5. 2015, do 7. ure dne 1. 6. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 29. 5. 2015

Ob 7:40 smo opravili ogled nesreče v naselju Rucmanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do trčenja v parkirano vozilo na zasebnem dvorišču oškodovanca. Ker ne gre za prometno nesrečo smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 9:59 sta na policijsko postajo prišla občana in naznanila, da že več mesecev njun nočni mir in počitek moti sosedov pes z laježem. V tej zvezi sta bila napotena na zasebno tožbo.

Ob 17:11 smo opravili intervencijo v enem od ormoških gostinskih lokalov, kjer se je bivši mož sprl z bivšo partnerico glede skrbništva otrok. V času kršitve je nad bivšo partnerico povzdignil glas ter s kretnjami telesa in samim nastopom povzročil njen strah. Kršitev je že prenehala pred prihodom policistov. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog v smislu obravnave prekrška nasilje v družini. V tej zvezi bomo o dogodku s poročilom obvestili tudi CSD Ormož.

SOBOTA 30. 5. 2015

Ob 8:20 je oškodovanka prijavila tatvino mešanih drv in gospodinjskih pripomočkov iz njenega objekta v Jastrebcih. Patrulja je na kraju sprejela predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine.

Ob 21.40 smo na ormoški obvoznici obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je namreč trčila v srno in si poškodovala vozilo.

NEDELJA 31. 5. 2015

Ob 07.15 uri smo bili s strani občana iz območja občine Sv. Tomaž obveščeni o pokolu ovac s strani neznanih psov. Opravili smo ogled kraja, kjer smo izsledili enega od udeleženih psov. S pomočjo veterinarja smo ugotovili lastnika psa. V razgovoru z lastnikom psa je bilo ugotovljeno, da tudi drugi pes je njegova last. Lastniku psov, je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

Ob 23.40 smo V Miklavžu pri Ormožu obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 1. 6. 2015:
– ob rednem delu bomo opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

Na podlagi načrta poostrenih nadzorov in akcij s področja cestnega prometa na območju PU Maribor, bomo policisti PP Ormož z namenom zmanjšanja problematike alkohola v cestnem prometu ter s tem izboljšanja stanja prometne varnosti, v času od 1. 6. do vključno 7. 6. 2015, izvajali evropsko usklajen nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov »ALCOHOL & DRUGS«, katerega namen je zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanje števila prometnih nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol, prepovedane droge ali druge psihoaktivne snovi.

Pri tem je potrebno poudariti, da je prav na našem območju stanje prometne varnosti na področju problematike alkohola zelo slabo, standardno imamo namreč največji odstotek udeleženih alkoholiziranih voznikov v prometnih nesrečah. V tej zvezi bodo policisti povečali nadzor tako, da bodo voznikom odredili večjo število alkotestov in pregledov glede prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi.
PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir