V Ormožu je VSE nared za Martinovanje. A kljub temu najudarnejši dogodek minulih dni v Ormožu ostaja, vsaj za ljubitelje rokometa – rokometna tekma 8.kroga NLB lige med Jeruzalem Ormožem in Mariborskim Branikom! Veselje je bilo toliko večje, ker so Ormožani zasluženo zmagali, pa tudi zaradi 25-letnice navijaške skupine ORMOŽANI! Tako, da današnjo oddajo začenjamo z rokometom!

Potem se selimo na tiskovno konferenco, ki so jo pripravili organizatorji Martinovanja v Ormožu. Tako kot vsa leta nazaj, so tudi letos moči združili: Občina, Javni zavod za turizem, kulturo in šport, PGD ORMOŽ in ostale institucije ter društva v občini. Prispevek prinaša še nekaj podrobnosti med dogajanji v petek in soboto.

Lokalna akcijska skupina Upravne enote Ormož je morala preklicati 2.javni poziv Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. S podobnimi težavami – ne ravno vzpodbudnimi – se soočajo vse slovenske Lokalne akcijske skupine. Situacijo bo pojasnil direktor ormoške JARE Zlatko Zadravec.

Kot je znano, je 36 članov Ormoške zadruge Kooperativa Kristal – ki so jo lani ustanovili predstavniki Združenja pridelovalcev sladkorne pese – letos s sladkorno peso zasadilo 75 hektarjev svojih polj. Med temi je tudi podjetje Jeruzalem SAT ORMOŽ. Pridružili smo se jim pri spravilu pese, konec oktobra, več o situaciji pa bo povedal tudi predsednik Zadruge MIRKO KOSI.

Med prijetnimi dogodki v minulih dneh je bila tudi slovesnost ob položitve temeljnega kamna za gradnjo TRIBUN in KLUBSKIH prostorov ob nogometnem stadionu v Ormožu. Objekt bo zgrajen prihodnje leto in bo za ormoške nogometaše in njihove navijače velika pridobitev.

Gradbišče pa je tudi ob športni dvorani na Hardeku. Zaradi gradbenih del so tako ovirane nekatere športne dejavnosti – tudi treningi rokometašev. Tako so čas namenjen treningom združili s treningi ormoškega Kluba borilnih veščin.

Za konec pa prihaja še poslastica za ljubitelje popularne glasbe. Glasbenika Jasmina Dovnik in Primož Kirič sta tudi letos napolnila Belo dvorane Ormoške grajske pristave, letošnji koncert pa naslovila »Če je življenje sreča«.Slišali boste tudi nekaj skladb, ki sta jih zapela na koncertu.

Vabljeni v našo družbo nocoj ob 20.uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.in 16.uri ter v soboto ob 18.in v nedeljo ob 11.in 16.uri.