TOREK 14. 1. 2014

Ob 11:59 uri smo bili obveščeni o delovni nesreči na območju Osluševec. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je domačin pri delu na kmetiji hudo telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico na Ptuju. O ugotovitvah bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 12:26 uri smo v naselju Trgovišče opravili ogled kraja prometne nesreče II. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik mopeda zaradi neprilagojene hitrosti padel na makadamskem vozišču in pri tem zadobil lahko telesno poškodbo. Kršitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o cestno prometnih pravilih.

Ob 13:48 uri smo v naselju Mihovci pri Vel Nedelji opravili ogled kraja kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poškodoval telefonsko omarico pri nivojskem prehodu ceste čez železniško progo ter s tem oškodoval Slovenske železnice d.d.. Po vseh zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo.
SREDA 15. 1. 2014

Ob 09.25 uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju tatvine. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz delovnega stroja demontiral in odnesel več delov. Materialna škoda znaša približno 15.000,00 eur. Opravljen je bil ogled. Sledi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Ob 10.38 uri smo bili obveščeni o tatvini ženskega kolesa, znamke Schiroko, roza barve. Opravljen je bil ogled ter sledi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Ob 10.38 uri je bilo v Ormožu najdeno otroško kolo, znamke Douglas, roza barve. Napisan zapisnik o najdenih stvareh. Najdeno kolo se nahaja na PP Ormož.

Napoved aktivnosti za četrtek, 16. 1. 2014:

tekom dneva bomo izvajali tudi meritve hitrosti z laserskim merilcem hitrosti.

PRIPRAVILI:
Franc Lesjak, policist I
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir