PETEK 10. 1. 2020

Ob 16:37 uri smo na policijski postaji sprejeli prijavo kaznivega dejanja »Zatajitve«. Sledi zbiranje obvestil.

SOBOTA 11. 1. 2020

Ob 21:30 uri so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.44 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

NEDELJA 12. 1. 2020

Ob 11:20 uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju tatvine v Ormožu. Patrulja je na kraju ugotovilo, da je neznani storilec lastniku osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 13:32 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v promet enega od udeleženih v nesreči. Zoper povzročitelja bo izdana odločba v hitrem postopku.

PONEDELJEK 13. 1. 2020

Ob 07.39 uri so policisti PP Ormož v naselju Trgovišče zavarovali kraj prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kolesarka nepravilno prečkala vozišče, zaradi česar je prišlo do prometne nesreče. Nesrečo so obravnavali policisti Postaje prometne policije Maribor.

Ob 08.28 uri smo obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru v Središču ob Dravi. Obema udeležencema je bil izdan plačilni nalog.

Ob 20.40 uri smo bili obveščeni o poskusu vloma v hišo. Patrulja je pregledala okolico in opravila razgovore, kjer ni beležila posebnosti. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Napoved aktivnosti za torek dne 14. 1. 2020:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);
– Od 13.1.2019 pa do 26. 1. 2019 poteka poostren nadzor v cestnem prometu nad uporabo mobitelov med vožnjo.

PRIPRAVILI POLICISTI PP ORMOŽ