Olimpijski festival evropske mladine:
Zaključen prvi kamp za mlade športnike

Meseca julija 2013 (od 14. do 20. julija) bo na Nizozemskem, natančneje v Utrechtu, potekal Olimpijski festival evropske mladine (OFEM), katerega se bo udeležilo tudi 94 mladih športnikov in njihovih trenerjev iz Slovenije. V okviru priprav na tekmovanje je odbor za vrhunski šport pri Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) izvedel prvega od treh mladinskih kampov. Kamp je potekal pet dni na Debelem rtiču in v okolici. Udeleženci kampa so poleg treningov opravili številna testiranja. Na osnovi pridobljenih podatkov bo mogoče izbrati najoptimalnejše metode in sredstva treninga ter načrtovati in spreminjati telesno pripravljenost posameznega športnika. Trenerjem in mladim športnikom so bili na razpolago vrhunski strokovnjaki, ki so udeležencem odkrili številna nova znanja ter jim pokazali kako veliko podporo imajo slovenski olimpijci. Želja organizatorjev kampa je, da tudi kdo izmed teh mladih v prihodnosti postane udeleženec Olimpijskih iger.

Rokomet je edina ekipna športna panoga, ki bo Slovenijo zastopala v Utrechtu.

Športne panoge, katerih športniki so sodelovali na kampu so bile: atletika, kolesarstvo, športna gimnastika, judo, plavanje, tenis in glede na kvalifikacije rokomet kot edina ekipna panoga. Rokometno reprezentanco sestavljajo fantje rojeni leta 1996 in mlajši. Kot trenerja ekipo vodita Ormožana Saša Prapotnik in Uroš Krstič. Na širšem seznamu pa se nahajajo tudi štirje mladi Ormožani: Rok Cvetko, Tomaž Cvetko, Miha Kolmančič in Matic Topolovec, ki se zaradi poškodbe ni udeležil prvega kampa.

Primož Pori, dr. rokometa, je z fanti opravil preizkus meritev funkcionalnih sposobnosti igralcev

Ekipa je poleg ostalih obveznosti v Kopru in Izoli opravila štiri treninge in odigrala medsebojno tekmo. Na širšem seznamu je zaenkrat 20 rokometašev, v Utrecht pa jih bo lahko odpotovalo le petnajst in trije trenerji. Ekipa bo do novega leta opravila še nekaj eno dnevnih treningov in odigrala kakšno mednarodno pripravljalno tekmo.

Delavnica fair playa je bila zelo zanimiva.