Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 20. 11. 2020, do 7:00 ure dne 23. 11. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 20. 11. 2020
Ob 14.45 smo bili obveščeni o druženju oseb na javnem kraju. Patrulja je na kraju ugotovila, da sta se družili dve osebi, kateri pa pri tem nista uporabljali zaščitnih mask. Zaradi kršitve Zakona o nalezljivih boleznih, sta jima bila na kraju izdana plačilna naloga.

SOBOTA 21. 11. 2020

Ob 7.00 uri smo obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila. Opravljen je bil ogled ter vozniku izdan plačilni nalog.

Ob 9.49 uri smo bili obveščeni o razgrajanju psihične bolnice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da bolnica ne jemlje zdravil zato je bila odpeljana na zdravljenje v pristojno bolnišnico.

Ob 1:20 uri smo intervenirali pri kršitvi javnega reda in miru, na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prepira in pretepa med bratoma ter groženj staršem, zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru smo enemu izdali plačilni nalog, zoper drugega pa smo zaradi nevarnosti nadaljevanje prekrška odredili pridržanje do iztreznitve ter izdani plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru in sicer pretepa, neupoštevanja zakonitih ukazov uradne osebe in nedostojnega vedenja do uradne osebe ter kršitev določil Zakona o nalezljivih bolezni.

NEDELJA 22. 11. 2020

Ob 09:40 uri so policisti imeli v postopku osebo, ki je v jutranjih urah kršila določila Zakona o nalezljivih boleznih. V postopku so kršitelju bile predočene kršitve , ter izdan plačilni nalog.

Ob 17:26 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj žalil prijavitelja. Zaradi kršenja Zakona o javnem redu in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 23. 11. 2020:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

Pripravila:
Jelka Ftičar, višja policistka I
in Jože Šprah, komandir