Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne
1. 8. 2014 do 7:00 ure dne 4. 8. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 1. 8. 2014

Ob 11.45 smo v Pavlovcih imeli v postopku tujca, kateri je v naselju prehitro vozil. V postopku je bilo ugotovljeno, da je drž. Hrvaške vozil vozilo nemških reg. tablic, vendar je vozil vozilo, kljub temu, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega smo mu vozilo zasegli ter zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju.

Ob 19.39 smo na lokalni cesti Trstenik – Svetinje obravnavali prometno nesrečo I. kat., kjer je voznik pri izogibanju nasproti vozečim vozilom zapeljal v udarno jamo in si poškodoval vozilo.

Ob 20.35 smo v Rucmancih opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi.

Ob 05.05 smo v Ivanjkovcih opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi.

SOBOTA 2. 8. 2014

Ob 18.50 smo bili obveščeni o dogodku v Osluševcih. Na javni prireditvi je mlajši moški padel in se hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Ptuj.

Ob 19.10 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Vičancih. Na kraju smo ugotovili, da sta se partnerja razhajala, pri tem pa sta se prepirala glede lastništva. Kršitve javnega reda in miru nismo zaznali.

Ob 22.00 smo bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Obrež. Voznik konjske vprege je trčil v parkiran avtomobil in povzročil materialno škodo. V zvezi tega mu je bil izdan plačilni nalog. Isti voznik je nato kršil javni red in mir, med postopkom pa je napadel policista. Ker je bil vinjen in se ni pomiril, je bil v nadaljevanju pridržan do izstreznitve, zoper njega pa bomo podali tudi kazensko ovadbo na ODT Ptuj.

Ob 00.20 smo bili obveščeni, da gostje iz lokala v Šalovcih motijo soseda. Ob prihodu policistov na kraj, le ti niso ugotovili kršitve.

Ob 00.23 smo bili obveščeni, da je na prireditvi v »mestni grabi« v Ormožu kršen javni red in mir. Na kraju smo ugotovili, da je med tekmo prišlo do spora in prerivanja med igralci in sodniki. Nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 05.20 smo v Ormožu ustavili tujega državljana, voznika osebnega avtomobila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola (rezultat 0.79 mg/l). Odrejeno je bilo pridržanje, še istega dne pa smo ga predali v postopek dežurnemu sodniku na Ptuju.

NEDELJA 3. 8. 2014

Ob 20:30 uri smo v naselju Ormož vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,39 mg/l). Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa je bil izdan plačilni nalog ter povedana nadaljnja vožnja.

Ob 5:35 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorij dogodek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avto trčila v srno in si poškodovala vozilo.


Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 4. 8. 2014:

– ob rednem delu bomo opravljali tudi meritve hitrosti

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir