ROKOMET, NLB leasing liga, 5. krog, Liga za obstanek:
Krka zadala nov poraz Vinarjem
Krka – Jeruzalem 37 : 33 (18 : 14)
Krka:
Vrbinc, Grubar; Flajs 3, Leban 3 (1), Lavrič 1, Fink 2, Svetelšek 8, Potočar, Zupančič, Orlič, Papež 12 (3), Cvikl 3, Jurečič 2, Hotko, Terkaj, Klobčar 3. Trener: Slavko Ivezič
Jeruzalem: Jelen, Belec, Žuran; Korpar 2, Krabonja 3, Žmavc, Rajšp, Bogadi 3, Radujković 3, Čudič 9 (5), Špiljak 5, Sok 3, Hebar 1, Kljajič 1, Cingesar, Šišmanovič 3. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Krka 4/3; Jeruzalem 6/5.
Izključitve: Krka 6; Jeruzalem 10 minut.
Igralec tekme: Jernej Papež (Krka).
Ormožanom na gostovanju v Novem mestu ni uspelo priti do pomembnih točk glede obstanka v ligi. Krka je proti Jeruzalemu zabeležila šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah. Vinarji so tako prvi del Lige za obstanek končali pri treh porazih in eni zmagi, kar je pod pričakovanji in četo trenerja Saše Prapotnika v zaključku sezone čaka težka naloga glede obstanka v elitni ligi. V 6. krogu so Vinarji prosti, v 7. krogu 5. maja pa na Hardek prihaja zasedba Šmartnega, ki je glavni konkurent v boju za obstanek. Krka, ki je nastopila brez prvega strelca lige Dejana Čančarja, je vodila skozi celo tekmo. Takoj na uvodu s 3 : 0 in 4 : 1. Gostom se je v nekaj primerih uspelo približati na gol zaostanka, nazadnje pri rezultatu 13 : 12. Največjo uganko za obrambo in vratarje Jeruzalema je predstavljal Jernej Papež, ki je do odmora zadel 6 – krat. S svojimi zadetkoma v zaključku prvega dela je Papež Krki prinesel vodstvo z 18 : 14. Sredi 2. polčasa so Novomeščani Ormožanom ušli kar na 7 točk prednosti (28 : 21), po nekaj uspešnih obrambah Boštjana Belca pa so se Vinarji približali le na dva zadetka zaostanka (33 : 31). Žal so spet v zaključku bili spretnejši domačini, ki so v napadu imeli izjemno razpoložena Papeža in Miha Svetelška, ki je mrežo ormoških vratarjev v 2. polčasu zatresel kar 6 – krat.

Obramba Krke je bila previsoka za Jeruzalemčke (foto: RK Krka Nm)

IZJAVE:
Slavko Ivezič (trener Krke Nm):
Ne glede na rezultat nad igro nisem zadovoljen. Mi ne igramo v obrambi več tako, kot smo igrali. Sicer igralci kot ekipa funkcionirajo dobro, ampak, če ekipa vseh 60 minut tekme ne diha za enega, potem se lahko zgodi to, kar se je zgodilo danes. Tu mislim predvsem na slabšo igro v obrambi, posledično pa veliko golov”.
Sašo Prapotnik (trener Jeruzalem): Lahko rečem, da je Krka zasluženo zmagala. V drugem polčasu smo se sicer približali na dva gola, to pa je bilo tudi vse, kar smo danes naredili. Nam sedaj ostane še težka borba za obstanek, v naslednjem kolu k nam pride ekipa iz Šmartnega, to pa bo za nas tudi odločilna tekma.

ROKOMET:
Finale DP osnovnih šol v rokometu
OŠ Ormož državni podprvak

Osnovna šola Ormož je bila na Hardeku gostitelj finala DP osnovnih šol v rokometu. Na zaključni turnir so se poleg šole gostiteljice uvrstile še OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Sava Kladnika Sevnica in OŠ Trebnje. Za razliko od minule sezone je turnir bil precej kvalitetnejši in zelo izenačen, saj so vse ekipe bile sestavljene iz klubskih igralcev Jeruzalema, Trima, Sevnice, Črnomlja. Največ uspeha je požela OŠ Trebnje, ki je v svojih vrstah imela tudi naj vratarja (Žiga Urbič) in naj igralca (Matic Kotar. Naj strelec turnirja je bil Miha Kolmančič (OŠ Ormož) z 21 zadetki. V zadnji tekmi, ki je odločala o prvaku sta se pomerila domača šola in OŠ Trebnje. Po 1. polčasu je bolje kazalo gostiteljem, ki so vodili s 6 : 5 in pri tem zamudili še nekaj lepih priložnosti za višjo prednost. V drugem delu so pobudo na igrišču prevzeli Trebanjci in na koncu zasluženo slavili z izidom 12 : 9. V tekmi, ki je odločala o tretjem mestu so Sevničani presenetljivo, vendar zasluženo ugnali Črnomaljce z rezultatom 18 : 12. Sodniško nalogo so z odliko opravili sodniki Spodnjega Podravja Peter Zorli, Andrej Kumer in Ivan Anderlič. Celoten turnir sta si ogledala tudi selektor slovenske reprezentance Boris Denič in igralec Gorenja Velenja ter bivši učenec OŠ Ormož Marko Bezjak.
Za OŠ Ormož so nastopali in srebro osvojili: Klemen Zlatnik; Miha Kolmančič, Taras Savčak, Matic Štumberger, Dejan Kociper, Gašper Horvat, Timon Grabovac, David Lukner, Tilen Kosi, Nino Ulaga, Boštjan Žižek Cvetko, Rene Plavec, Nejc Zidarič, Matej Niedorfer, Martin Hebar, trenerja Uroš Krstič in Saša Prapotnik.
Rezultati: OŠ Ormož – OŠ Sava Kladnika Sevnica 16 : 9 (9 : 4), OŠ Trebnje – OŠ Mirana Jarca Črnomelj 13 : 11 (9 : 7), OŠ Ormož – OŠ Mirana Jarca Črnomelj 15 : 15 (8 : 6), OŠ Trebnje – OŠ Sava Kladnika Sevnica 22 : 9 (11 : 5), OŠ Sava Kladnika Sevnica – OŠ Mirana Jarca Črnomelj 18 : 12 (9 : 5), OŠ Ormož – OŠ Trebnje 9 : 12 (6 : 5).
Vrstni red: 1. OŠ Trebnje, 2. OŠ Ormož, 3. OŠ Sava Kladnika Sevnica, 4. OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

ROKOMET:
Finale DP za starejše dečke B (letnike 1998)
Ormožani predali krono Trebanjcem

V celjski lepotici Zlatorog je v potekalo finale DP za starejše dečke B (letnike 1998 in mlajše). Na Final 4 so se uvrstili naslednji klubi: Celje PL, Trimo Trebnje, Mokerc Ig, Jeruzalem Ormož (branilec naslova).

RK Jeruzalem Ormož 1998 in mlajši - 4. mesto v državi

Po številnih presenetljivih rezultatih so zasluženo novi državni prvaki postali rokometaši Trima iz Trebnjega, ki so ugnali vse svoje nasprotnike. Največje razočaranje turnirja so pripravili ormoški rokometaši, ki so veljali za glavne favorite za osvojitev naslova državnih prvakov. V le štirih petih dneh so nekateri glavni nosilci igre Jeruzalema odigrali tudi finalni turnir osnovnih šol v Ormožu. Dva velika dogodka sta bila za igralce ter trenerje prevelik psihični in fizični zalogaj, saj drugega razloga za slabo igro na celotnem turnirju enostavno ni. Zatajili pa so prav tisti igralci, ki so nosili že glavno breme na šolskem finalu. Videne pomanjkljivosti so si trenerji zapisali in jih bodo v bodoče popravljali na treningih. V tem črnem vikendu si pohvalo za dobre igre zaslužijo letniki 1999 in Dominik Ozmec. Fantje in trenerji so si po koncu turnirja obljubili, da bodo še bolj zavzeto trenirali in se poskušali že naslednje leto vrniti v sam slovenski vrh, kamor tudi po kvaliteti spadajo.
Za Jeruzalem Ormož so 4. mesto v državi osvojili: Kevin Caf (24 obramb), Gregor Fekonja (3 obramb), Jurček Korpič Lesjak; Miha Kavčič 5, Dominik Ozmec 11, Nejc Zidarič, Matej Niedorfer 2, Anže Šoštarič 3, Tilen Kosi 7, Gašper Horvat 7, Tomi Sok 9, Rene Plavec 4, Nino Ulaga 1, Filip Luci 1, Boštjan Žižek Cvetko 10, David Lukner, Timon Grabovac, Martin Hebar 3, trenerja Mladen Grabovac in Uroš Krstič.

Rezultati:
Jeruzalem Ormož – Trimo Trebnje 24 : 26 (12 : 15)

Obramba Jeruzalema je pokala po vseh šivih. Do odmora je prejela že 15 zadetkov. Trimo je že vodil s 23 : 16 in 25 : 18. Nato so priložnost za igro dobili rezervni igralci, ki so soigralcem pokazali kaj se da storiti z fanatično borbenostjo. Pri zaostanku s 24 : 25 je Tilen Kosi zapravil sedemmetrovko za izenačenje na 25. Usodo Ormožanov je v naslednjem napadu zapečatil Kristjan Horžen.

Utrinki s tekme Jeruzalem Ormož - RK Trimo Trebnje 24 : 26

Jeruzalem Ormož – Celje PL 18 : 27 (10 : 13)
Nova slaba predstava Ormožanov. Brez želje in borbenosti po zmagi. Okrnjeni Celjani so po zaslugi številnih obramb vratarja Mitja Korena (17 obramb; letnik 1999) visoko ugnali Ormožane. Tudi tokrat je igra v obrambi bila katastrofalna, čeprav je prav obramba zaščitni znak te ormoške generacije.

Utrinki s tekme Jeruzalem Ormož - RK Trimo Trebnje 24 : 26

Jeruzalem Ormož – Mokerc Ig 21 : 23 (7 : 9)
Spet neprepoznavna igra Jeruzalemčkov. V drugem delu so Ižanci že vodili za pet, 19 : 14. Nato pa so Ormožani le odigrali 10 minut kot znajo, vendar jim je na koncu še sreča obrnila hrbet. Pri izidu 21 : 21 so Jeruzalemčki zapravili napad za vodstvo. Po vseh treh prikazanih tekmah si ekipa Jeruzalema ni zaslužila nič kaj drugega kot končno 4. mesto. Prav vse ekipe so na turnirju pokazale bistveno več, predvsem borbenosti in želje po zmagi.

Utrinki s tekme Jeruzalem Ormož - RK Trimo Trebnje 24 : 26