ROKOMET, 1. SRL, pred tekmo 11. kroga:
Trimo v vlogi favorita

V 11. krogu so bile že med tednom odigrane tri tekme, doseženi pa pričakovani rezultati. Vinarje iz Ormoža pod novim vodstvom trenerja Aleša Filipčiča čaka težko gostovanje v Trebnjem. Zanimivo bo videti kako v Ormožu pometa nova metla. Trimo je v vlogi favorita, vendar favoriti ne zmagujejo zmeraj.

Celje PL – Maribor Branik 36 : 28 (21 : 14)

Štajerski derbi so dobili Pivovarji, ki so lažje od pričakovanega ugnali zasedbo Maribora. Že na samem začetku je vratar Celjanov Alilović z odličnimi obrambami v kali zatrl nevarne poskuse Mariborčanov. Po poškodbi se je uspešno z 8 goli vrnil Gajič, ki bi lahko bil pomemben mož na sobotni tekmi proti francoskemu Chamberyu, ki odloča o ostanku Celjanov v evropskem tekmovanju.

Cimos Koper – Slovan Ljubljana 40 : 30 (19 : 13)

Koprčani so brez težav ugnali Slovan, ki je med tednom ostal brez Bečiroviča (Ribnica) in Šmejca (Šmartno). Finančna kriza Slovana je taka, da bo barko v kratkem zagotovo še zapustil kateri rokometaš.

Gorenje Velenje – Slovenj Gradec 35:19 (20:9)

Trener Gorenja Branko Tamše je na tekmi proti sosedom iz Slovenj Gradca spočil glavne nosilce ekipe (Gajić, Bezjak, Manojlović, Miklavčič), ob tem pa je njegova ekipa še visoko zmagala. To je bila že deseta zmaga Os zapovrstjo.

Šmartno – Škofja Loka; NAŠ TIP: 2

Zmaga Šmartnega proti Škofji Loki bi zagotovo spadala v rubriko presenečenja. Letos pa je v 1. SRL bilo že precej presenečenj, zato tudi borbenih gostiteljev v tem srečanju ne gre odpisati. Šmartno je močnejše za Šmejca, ki se je v staro jato vrnil iz Slovana. Stavimo na zmago varovancev trenerja Cvijiča, ki ob lepem številu osvojenih točk tudi igrajo moderen rokomet.

Trimo Trebnje – Jeruzalem Ormož; NAŠ TIP: 1
Trimo je favorit tekme že iz razloga, ker igra na domačem igrišču. Pod vprašajem je nastop mladega Skubeta, ki si je prislužil rdeči karton proti Krki in dobil tri tekme kazni. Eno je mladi Dolenjec že prestal proti Mariboru, na ostali dve so se v Trimu pritožili in zaenkrat še ni znano ali bo Skube nastopil proti Jeruzalemu. Ormožani v Trebnje odhajajo z novim trenerjem Filipčičem in upanjem v boljše čase. Navijači Vinarjev upajo, da bo šok terapija prinesla napredek v igri in tudi v točkovni zbirki. Trimotu še naprej ostaja vloga favorita.

Ribnica Riko hiše – Krka Novo mesto; NAŠ TIP: 2

V Ribnici je po slabih rezultatih zavrelo in igralcem ter trenerju Toplaku se ob porazu proti Krki slabo piše. Ponavadi ko nekaj pod nujno moraš je najhuje in tu vidimo priložnost Krke da poseže po novem presenečenju. Ribničani že vrsto let slabo kadrirajo ekipo, čeprav je ribniška rokometna šola ena izmed bolj priznanih v Sloveniji (ali pa je vsaj bila).