V občini Središče ob Dravi so spomin na pokojne počastili s položitvijo venca k spomeniku žrtvam 2.svetovne vojne na Trgu talcev. Kulturni program so pripravili učenci tamkajšnje osnovne šole:

Župan občine Središče ob Dravi JURIJ BORKO je v spremstvu Andreje Resman in Milene Milosavljevič položil venec k spomeniku padlim borcem NOV, talcem in umrlim v taboriščih v 2.svetovni vojni na Trgu talcev poločil župan – in na tak način obeležil prihajajoč Dan spomina na mrtve. V Središču ob Dravi se sicer žrtev 2.svetovne vojne še posebej spomnijo ob občinskem prazniku, ki ga obeležujejo v času okrog 11.aprila.
Priložnostni kulturni program so pripravili učenci domače osnovne šole. Predstavili so se z izbranimi deklamacijami; zapel pa je tudi šolski pevski zbor.
Kljub temu, da je komemoracija potekala minuli petek točno opoldne, se je ob spomeniku zbralo veliko občanov, v želji, da s svojo prisotnostjo tudi počastijo Dan spomina na mrtve.

Praznik vseh svetnikov in rajnih je bil po 2. svetovni vojni preimenovan v dan mrtvih, šele leta 1989 in 1991 pa se je z zakonom o praznikih preimenoval v dan spomina na mrtve.

Ob spomeniku ( Foto: Karolina Putarek)

Pevski zbor OŠ Središče ob Dravi (Foto:Karolina Putarek)