Najbrž iz razloga, da se poležejo velikonočne pojedine, je na velikonočni ponedeljek bilo vse naokrog kar nekaj pohodov. Tudi Turistično društvo Podgorci ga je organiziralo, a ga je pohodnikom »olajšalo« z vožnjo. In to »turističnim vlakcem«.
Tako se je 31 pohodnikov odpeljalo izpred Kulturne dvorane Podgorci v smeri Senešci – Velika Nedelja – Ormoško jezero. Ker »turistični vlak« nima neke posebne brzine, smo si spotoma lahko ogledali lepote domačih krajev, ki jih navadno v vsakodnevni ihti spregledamo. Prva postojanka je bila ob Ormoškem jezeru, kjer smo si ogledali Naravni rezervat Ormoške lagune, pomembno postajališče za ptice selivke in gnezdišče za številne redke vodne ptice. Skozi redka naravna bogastva nas je popeljal Dominik Bombek. Najbolj smo občudovali vodne bivole, ki so v rezervatu še posebna atrakcija.
Potem smo vlakcem pot nadaljevali skozi Pušence preko novega viadukta čez železniško progo, proti Ivanjkovcem. Spotoma smo lahko opazovali rekonstrukcijo železniške proge in vse kar spada zraven. Izstopili smo v Stanovščaku, kjer smo si pri Gorjakovih privoščili malico iz nahrbtnika. Nadaljevanje poti pa je bilo res pohodniško, saj smo se peš odpravili preko Runča, Lunovca v Senešce, kjer nas je pri Ozmečevih čakala kisla juha. Potem pa: Skozi Senešce nazaj v Podgorce! Kljub vetrovnemu vremenu je v dobri družbi in s postanki v nekaj vinskih kleteh dan minil zelo hitro in lepo. Za nami je ostalo dobrih 45 km poti, v skupaj 9 urah..
Da se kmalu spet srečamo na podobnem pohodu, smo si rekli pohodniki ob slovesu, zadovoljni, da smo naredili nekaj tako za telo kot dušo.

Skupina pohodnikov TD Podgorci Foto: Zdravko Munda

Skupina pohodnikov TD Podgorci Foto: Zdravko Munda

Turistični vlak v Lagunah  Foto: Matej Lah

Turistični vlak v Lagunah Foto: Matej Lah

Obvodni bivoli   Foto: Matej Lah

Obvodni bivoli Foto: Matej Lah

Tudi najmlajši so bili z nami  Foto: Matej Lah

Tudi najmlajši so bili z nami Foto: Matej Lah

S klikom na fotografijo se prikaže animacija.

S klikom na fotografijo se prikaže animacija.