Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 3. 4. 2015 do 7. ure dne 7. 4. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 3. 4. 2015

Ob 8:00 smo na podlagi odredbe sodišča privedli občana na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 17:49 smo sprejeli s strani bencinskega servisa v Ormožu prijavo o tatvini natočenega goriva, kjer je neznani voznik natočil gorivo ter se odpeljal, ne da bi plačal natočeno gorivo. Sledilo je zbiranje obvestil, kjer smo ugotovili, da je občan pozabil plačati gorivo.

Ob 23:26 smo intervenirali zaradi glasne glasbe v lokalu v okolici Ormoža. Izdan je bil plačilni nalog, prav tako bo podan predlog pristojnemu prekrškovnemu organu, zaradi kršenja odpiralnega časa.

SOBOTA 4. 4. 2015

Ob 10:08 smo izven naselja Trgovišče obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poškodoval steklo na oknu objekta.

Ob 10:21 smo bili obveščeni še o enem poškodovanem oknu, tokrat v kraju Cvetkovci.

Ob 19:45 smo na LC Ivanjkovci – Veličane obravnavali dogodek v cestnem prometu. Voznik osebnega avtomobila je povozil srno. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda kraja.

Ob 2:43 smo na LC v Sodincih obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom. Zaradi prekratke varnostne razdalje je NN voznik terenskega vozila srebrne barve trčil v pred njim vozeč osebni avtomobil in s kraja odpeljal v smeri Velike Nedelje. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 7:52 smo na LC v naselju Lešnica obravnavali dogodek v cestnem prometu. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno, katera je s kraja pobegnila. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda kraja.

NEDELJA 5. 4. 2015

Ob 23.03 smo v Mihalovcih vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola (rezultat je bil 0.95 mg/liter) odvzeli vozniško dovoljenje, kršitelj je bil tudi pridržan do streznitve, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bomo na pristojno sodišče poslali obdolžilni predlog.

PONEDELJEK 6. 4. 2015

Ob 19.50 smo v Ormožu pri osebi našli neznani prašek, za katerega sumimo da gre za prepovedano snov (mamilo). Omenjeno snov smo zasegli ter bo poslana na analizo. Sledi zbiranje obvestil.

Napoved aktivnosti za torek, dne 7. 4. 2015:

– od 6.4. do 19.4.2015 bomo izvajali poostrene aktivnosti pri nadzoru hitrosti v cestnem prometu;
– ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir