Iz vsebine:
Ob mednarodnem Dnevu muzejev, 18.maja, so predstavniki vojnih veteranskih organizacij, občine Ormož, muzeja Ptuj-Ormož in Vojaškega muzeja Slovenije podpisali Listino o sodelovanju. Prva skupna dejavnost bo postavitev stalne razstave o dogodkih iz časa vojne za Slovenijo, v ormoškem gradu:

2. Tudi v Ormožu so minuli teden odprli v zbirnem centru Dobrava odprli kotiček za ponovno uporabo, v katerega bodo občani lahko v prihodnje oddajali še delujoče različne aparate. Gre za vseslovensko akcijo, ki jo znotraj projekta LIFE izvaja podjetje ZEOS. V Ormožu so se v projekt vključili Komunalno podjetje, Center ponovne uporabe Ormož in Občina Ormož. Ob odprtju kotička so tako podpisali tudi listino o skupnem spodbujanju ozaveščevalno-zbiralne akcije še delujočih aparatov:

3. LU ORMOŽ in Občina Ormož izvajata projekt MENTORSTVO ZA MLADE. Gre za 39 ur dela v 12 ormoških podjetjih in javnih zavodih, kjer si bodo dijaki in študentje nabirali delovnih izkušenj in se uvajali v delovno okolje:

4. 14.in 15.maja je v Središču ob Dravi potekala 5. mednarodna dirka Slovenija Clasic TT 2022. Letos je dirko organiziral – na novoustanovljen – Avto moto klub Classic TT Središče ob Dravi v sodelovanju z Avto moto zvezo Slovenije in občino Središče ob Dravi ter v sodelovanju z vsemi društvi in posamezniki v občini. Organizatorji domnevajo, da si je atrakcijo v dveh dneh ogledalo več tisoč obiskovalcev od blizu in daleč: