Potem, ko je minuli četrtek (13.oktobra) v BELI DVORANI, ki se nahaja v obnovljeni GRAJSKI PRISTAVI bil prvi koncert učencev Glasbene šole Ormož, je danes zvečer bila še otvoritev prve likovne razstave.

V organizaciji POKRAJINSKEGA MUZEJA PTUJ ORMOŽ in v koordinaciji vodje Ormoške enote, NEVENKE KORPIČ je svoja likovna dela na ogled postavil MILAN EMIL BRECELJ, Ormožan, rojen leta 1943. Po končani srednji avtoličarski šoli, se je leta 1970 zaposlil v Avstriji. V Avstriji si je tudi ustvaril družino in dočakal upokojitev.

Z likovnim ustvarjanjem je MILAN EMIL BRECELJ začel okrog leta 1975, ko so nastale njegove prve risbe s tušem in nekaj slik na platnu. Kasneje se je izražal tudi s tehniko slikanja „airbrush“ – poslikal je avtomobile, letala, helikopterje, razne športne pripomočke in podobno.
Likovnemu ustvarjanju pa se je resneje posvetil pred desetimi leti, ko se je tudi odločil za izobraževanje pri akademskem slikarju prof. Manfredu Aichholzerju. Navdušil se je nad tehniko slikanja z oljem na platno. Svoje motive pa išče predvsem v naravi, podobi krajin in ljudskem stavbarstvu.

Veliko likovnih del, ki so na ogled v BELI DVORANI, izraža navezanost na domovino; tako bomo z njegovoh slik hitro spoznali domače kraje in mesta ter domače krajinske motive.
Sicer pa je na ogled tudi kar nekaj likovnih del, ki so nastajala na študijskem potovanju po Istri, Dalmaciji, Benetkah, Toskani in Provansi.

Razstava likovnih del MILANA BRECLJA bo v BELI DVORANI ormoške grajske pristave na ogled do 1.decembra 2011.

Današnjo otvoritveno slovesnost so z nastopom popestrili učenci ormoške glasbene šole; zbrane sta pozdravila Aleš Arih, direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož in Zlatko Fafulič, podžupan občine Ormož; umetnika je predstavila Ana Janžekovič iz ormoške enote Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož; za možnost, da lahko razstavlja v Ormožu pa se je slikar MILAN BRECELJ zahvalil Muzeju, občini Ormož in vnukinji Urški Maučič, ki je pomagala pri organizaciji.

Milan Emil Brecelj, slikar - na otvoritvi razstave (Foto:Karolina Putarek)

Slika na razstavi (Foto:Karolina Putarek)

Slika na razstavi (Foto:Karolina Putarek)

Marta Brecelj, slikarjeva mati (prva z desne) ter Nadica in Jože Granduč (Foto: Karolina Putarek)

Barbara Maučič, slikarjeva hčerka (Foto:Karolina Putarek)

Slikar Milan Brecelj z ženo Eriko (v prvi vrsti) Foto:Karolina Putarek

Na otvoritvi razstave (Foto:Karolina Putarek)

Razstava bo na ogled do 1.decembra (Foto:Karolina Putarek)