ROKOMET, 1. NLB LEASING LIGA, 7. krog:
Čim dražje prodati kožo v Mariboru

Prvenstvo v 1. NLB leasing ligi postaja vse bolj zanimivo. Čeprav je bilo odigranih le šest krogov so že vse ekipe doživele poraz, tudi veliki trio Cimos, Gorenje, Celje. Glede na videno na srečanju med Celjani in Ormožani bodo Pivovarji letos težko konkurirali za naslov državnih prvakov, seveda če ne bodo v nadaljevanju prvenstva drastično popravili svoje igre. Svojo igro so v Celju vsaj za stopničko dvignili rokometaši Jeruzalema, kar daje upanje za boljši jutri, ko so pred Vinarji težke in obenem zanimive tekme. Že danes v petek ob 20.00 uri Jeruzalemčke čaka težko gostovanje pri zasedbi Maribora. Sosedi so pod vodstvom trenerja Marke Šibile sestavili odlično mlado moštvo, kjer pa bode v oči le število tujcev. Nosilci igre so vratarja Lončar in Župić, leva zunanja Špelić in Vujić, srednja zunanja Tarabochia in Svalina, desni zunanji Mirković in odlična mlada krila, levo Razgor in desno Šoštarič. Skratka ekipa, ki bi letos po vseh zakonih morala biti vsaj četrta v prvenstvu. Letos sta se ekipi v pripravljalnem obdobju srečali že dvakrat. Prvič v Mariboru so za gol slavili Jeruzalemčki, na turnirju v Avstriji pa visoko Mariborčani. Je pa res, da so pripravljalne tekme nekaj povsem drugega kot zdaj, ko štejejo le točke. Od leta 2006 sta ekipi odigrali 8 medsebojnih tekem, štiri v državnem prvenstvu in štiri v pokalnem tekmovanju. Uspešnejši so Vijoličasti, kateri so zmagali štirikrat, enkrat remizirali in doživeli tri poraze. Zanimivo, da Vinarjem v državnem prvenstvu v dvorani Tabor še ni uspelo zmagati, le enkrat v sezoni 2009/2010 remizirati (27 : 27). Iz te sezone se vleče tudi finančni dolg Mariborčanov do Ormožanov, ki so si s 3. mestom v Pokalu (organizator Maribor) prislužili vsotico denarja, katere pa s strani Maribora še danes niso videli.

Brez poškodovanega Iztoka Korparja vsaj 7 dni
Cilj čete trenerja Saše Prapotnika v Mariboru je čim dražje prodati kožo. Glede na to, da so rezultati v letošnji sezoni postavljeni na glavo pa tudi ne bi bilo nobeno presenečenje če bi v Mariboru slavili Ormožani. Tudi Mariborčani morajo imeti enkrat slab dan, na drugi strani pa je čas, da se tudi Vinarjem kakšna žoga odbije v njihove roke. Žal so v tem tednu Vinarje napadle poškodbe in je v tem trenutku vprašanje ali bodo vsi igralci nared za tekmo. Že v torek 25. oktobra je pred Ormožani pokalna tekma 1/8 finala. Na Hardek ob 19.00 uri prihaja novomeška Krka. Zmagovalec se bo uvrstil med osem najboljših ekip Slovenije v pokalnem tekmovanju.

Jeruzalemčki so za 7 dni ostali brez Iztoka Korparja

MLAJŠE SELEKCIJE:
MLAJŠI DEČKI A in B:
Sobota 22. oktober 2011, Športna dvorana Hardek:

ob 10.00 uri: Jeruzalem – Gorenje (mlajši dečki B)
ob 11.00 uri: Jeruzalem – Gorenje (mlajši dečki A)
VABLJENI!

KADETI:
Pomembna zmaga proti Slovenj Gradcu
Jeruzalem Gorišnica – Slovenj Gradec 31 : 28 (15 : 15)
Jeruzalem Gorišnica:
M. Šulek, Ranfl, T. Cvetko; Bedrač 2, Bezjak 4, R. Cvetko 12 (4), Kirič 1, Kolmančič 5, Plohl, Savčak, Sok 7, Štumberger, Topolovec, Vesenjak. Trenerja: Darko Žnidarič in Alan Potočnjak
V naprej odigranem srečanju so gostitelji proti Korošcem zabeležili pomembno zmago in ostajajo v borbi za 4. mesto, ki vodi v polfinale, kar je cilj letošnje sezone. Gosti so nazadnje vodili z +2 pri rezultatu 19 : 21, nato pa je domačim uspel delni izid 11 : 5 in s tem prevzem vodstva s 30 : 26. Prednost so naši fantje znali obdržati do konca.

Letnike 1997 in 1998 čaka v Veszpremu Turnir prvakov

STAREJŠI DEČKI A in B:
Turnir prvakov v Veszpremu

Letniki 1997 in 1998 se bodo v soboto 22. in nedeljo 23. oktobra mudili na močnem mednarodnem turnirju v Veszpremu. Na turnirju bo nastopilo 6 ekip, od tega štirje prvaki svojih držav: Alsoors Veszprem (prvak Madžarske), Tatran Prešov (prvak Slovaške), ADA Beograd (prvak Srbije), Jeruzalem Gorišnica Ormož (prvak Slovenije), TV Gleisdorf (Avstrija), Alsoors Veszprem B. Jeruzalemčki, ki branijo lani osvojeno prvo mesto so v skupini z B ekipo Alsoors Veszprema in Tatran Prešova. Na pot odpotuje 17 igralcev in dva trenerja.