V nocojšnji 749. oddaji UTRIP ORMOŽA se bomo najprej odpravili v občino Sveti Tomaž. Kot je znano, se je občina odločila, da zgradijo medgeneracijski center, ki bo za občane velika pridobitev. Več nam bo povedal tamkajšnji župan Mirko Cvetko.
Vodstvo Združenja pridelovalcev sladkorne pese Slovenije oziroma Zadruge Kooperativa KRISTAL se je sestalo na svoji redni seji. Med točkami na dnevnem redu, je bilo tudi sodelovanje s Tovarno sladkorja v Virovitici. Ta se zanima za odkup sladkorne pese posejane na slovenskih poljih.
Na LU ORMOŽ so v sodelovanju z Agencijo za varnost prometa znova vzpostavili Izpitni center Ormož, kjer je odslej na voljo tudi sistem za Elektronsko testiranje vozniškega izpita. Gre za še eno dobrodošlo pridobitev, doslej je bilo potrebno tudi teoretični del šoferskega izpita opraviti na Ptuju.
Med vrsto zanimivih predavanj v ormoški knjižnici je bilo tudi predavanje o penečih vinih. Predaval je poznavalec in strokovnjak Samo Simonič. Zanimivo predpraznično predavanje…
SEVROLANDIJA na Kerenčičevem trgu živi! Vsak torek in četrtek se kaj zanimivega dogaja. Zraven smo bili na dogajanju, ki ga je pripravil muzej.
V športnem delu oddaje bo beseda tekla o futsalu oziroma o tekmi med Tomažem – Puntarjem iz Tolmina, bili pa smo tudi na memorialnem tekmovanju v streljanju za pokal Marjana Špacapana:
Vabimo pa vas tudi k ogledu oddaje UTRIP ORMOŽA iz ARHIVA. V nedeljo ob 20.uri bo na sporedu 12.oddaja z dne 04.januar 2000.