Lokalna akcijska skupina se je sestala na svoji 5.skupščini. Naj pomebnejša točka na dnevnem redu je bila PRVI poziv za prijavo na nepovratna sredstva iz Evropskega sklada za razvoj podeželja. Nekaj sredstev je še ostalo, boste slišali v prvem prispevku.

V Ormožu je zgrajeno prvo KROŽIŠČE, ki bo v smislu prometne varnosti več kot dobrodošlo. Naslednje bo pri avtobusni postaji in na križišču cest v Ljutomer, Središče ob Dravi in Ptuj…

Društvo FORUM ORMOŽ je po treh mesecih sklicalo novinarsko konferenco, kjer so predstavili na novo odkrite nepravilnosti pri zaračunavanju storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb – še najbolj pa so po njihovem zaskrbljujoči rezultati delovanja rastlinske čistilne naprave v Sodincih. Njihove navedbe je pokomentiral tudi župan Alojz Sok.

Podjetje Wienerberger-Tondach se je oktobra lani odločilo, da izvedejo natečaj Rokice in glina: to bo mojstrovina. Sodelovalo več kot 8.000 otrok iz 135 vrtcev. Nagrajeni so bili 3 vrtci, ormoški pa so dobili posebno nagrado za izvirnost. Zraven smo bili na podelitvi priznanj.

V času velike noči v Veliki Nedelji praznujejo svoj krajevni praznik. Osrednja proslava s podelitvijo priznanj, je bila na velikonočni ponedeljek: Prispevek prinaša utrinke iz proslave.

V Veliki Nedelji pa je letos bila tudi občinska proslava ob Dnevu upora proti okupatorju. Občina jo je organizirala skupaj z tamkajšnjo osnovno šolo in z Združenje borcev za vrednote NOB Ormož, tudi ta prispevek prinaša nekaj odlomkov…

JSKD OI Ormož je letošnje srečanje odraslih folklornih skupin v sodelovanju s tamkajšnjim TKD pripravila v Miklavžu pri Ormožu. Nastopilo je 6 odličnih folklornih skupin in strokovna spremljevalka Neva Trampuš ni imela enostavnega dela, da izbere najboljše za regijsko srečanje.

V športnem delu oddaje si boste lahko ogledali prispevek s tekme 1.A DRL med Jeruzalemom in Dolom Hrastnik, prisotni pa smo bili tudi na obeh tekmah mladinske reprezentance Slovenije do 21 let proti Alžiriji.

VABLJENI k ogledu oddaje NOCOJ ob 20.uri. Ponovitve bodo jutri ob 10. in 16.uri, v soboto ob 18.uri in v nedeljo ob 11. in 18.uri.