NOGOMET, MNZ Ptuj, Superliga, 3. krog:
Središče do točke v 94. minuti; Poraz Ormožanov v derbiju

Nogometaši v ptujski Superligi so odigrali tekme 3. kroga. Središčani so v Športnem parku Trate gostili zasedbo Tržca in po dramatičnem 2. polčasu iztržili točko.
Trener Središča Aleš Lesjak je tekmo pričel z enajsterico: Nikola Hranić, Nino Kuhar, David Perišič, Josip Novak, Robert Zadravec, Aleš Lesjak, Robert Govedič, Blaž Borko, Luka Perišič, Sašo Habjanič in Marjan Ivanuša. V 2. polčasu so zaigrali še Miha Sakelšek, Blaž Kuhar in Oto Sakelšek.
V prvem delu srečanja je padel le en zadetek in še ta v domačo mrežo. Goste iz Tržca je v vodstvo v 38. minuti popeljal Marko Pečnik. Dvanajst minut kasneje so gostje že vodili z 2 : 0. Mrežo Hranića je v drugo zadel Jože Emeršič. Upe v preobrat gostiteljev je v 62. minuti povrnil Borko, nato je sledila 73. minuta, kjer je pri domačih pordečel vratar Hranič, porumenel kapetan Novak, pri gostih pa iz enajstmetrovke za 3 : 1 zadel Emeršič. Sledil je dramatičen zaključek, kjer je četi trenerja Lesjaka uspelo najprej v 84. minuti iz enajstmetrovke znižati zaostanek na 2 : 3, nato pa v 94. minuti celo izenačiti in iztržiti točko. Oba zadetka je dosegel Novak. Središče – Tržec 3 : 3, polčas 0 : 1.

Drugi naš predstavnik Ormož Carrera Optyl je v tem krogu gostoval pri Gerečji vasi in doživel prvi prvenstveni poraz. Gerečani so bili boljši z izidom 3 : 1, polčas 0 : 0. Za domačine je dvakrat zadel Vojko Tominc, enkrat Jure Arsič. Končen izid in edini zadetek za Ormožane je v 78. minuti dosegel Jaka Kolarič.

Na lestvici sta vodstvo s 7 točkami prevzeli ekipi Bukovc in Hajdine. S 6 točkami sledita zasedbi Gerečje vasi in na 4. mestu Ormož. Naš drugi predstavnik Središče ob Dravi z dvema osvojenima točkama zaseda 8. mesto. Tržec je deveti z eno točko in Apače desete brez točk.

Rezultati 3. kroga:
Središče ob Dravi 3 : 3 Tržec
Cirkulane 4 : 0 Apače
Hajdina 1 : 0 Aha Emmi Bistrica
Gerečja vas 3 : 1 Carrera Optyl Ormož
Bukovci 2 : 2 Stojnci

V 4. krogu v soboto 19. septembra ob 16.00 uri v športni park Trate prihaja tretje uvrščena ekipa Gerečje vasi. V nedeljo 20. septembra ob 16.00 uri Ormožane čaka domača tekma proti vodilni ekipi ptujske Superlige zasedbi Bukovc.

Pari 4. kroga:
sobota, 19. 9. 2015 ob 16.00 uri:

Tržec – Aha Emmi Bistrica
Apače – Hajdina
Središče ob Dravi – Gerečja vas
nedelja, 20. 9.2015 ob 16.00 uri:
Stojnci – Cirkulane
Carrera Optyl Ormož – Bukovci