Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne
15. 9. 2015, do 7. ure, dne 16. 9. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 15. 9. 2015:

Ob 13.50 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru v Ormožu. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da ne gre za prometno nesrečo, zato je zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

On 14.24 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru v Ormožu. Opravljen je bil ogled ter ugotovljeno, da se omenjena nesreča ni zgodila na tem mestu ter da ne gre za prometno nesrečo. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 16.20 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Strjanci. Z udeležencema opravljen razgovor ter izrečeno opozorilo.

Ob 17.35 uri smo opravili ogled kraja kaznivega dejanja Velika tatvina. Neznanec je iz vinske kleti v naselju Žvab odtujil tri sode različnih velikosti ter 300 litrov rdečega vina. Opravljen je bil ogled dejanja in sledi kazenska ovadba.

Ob 5:30 uri smo na regionalni cesti ustavljali voznika osebnega avtomobila, kateri pa ni upošteval znakov policista in je z vožnjo nadaljeval. Izsleden in ustavljen je bil nato v naselju Žerovinci. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu je na kraju bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za sredo, dne 16. 9. 2015:
– v času od 7. 9. do 20. 9 2015 poteka poostren nadzor prometa nad uporabo varnostnih pasov.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir