NOGOMET, veterani:
Na prvi tekmi za prvaka Lovrenc s 3 : 2 ugnal Ormožane

Le še ena tekma do konca sezone je preostala veteranski ekipi Ormoža, ki se je skupaj z ekipo Lovrenca uvrstila v veliki finale. Ormožani so v predtekmovalni skupini Vzhod s prednostjo petih točk osvojili prvo mesto pred drugouvrščeno ekipo Podvincev. V predtekmovalni skupini Zahod pa so z 38 točkami prvo mesto osvojili veterani Lovrenca, ki so nabrali kar dvanajst točk več od drugouvrščene ekipe iz Hajdine. Po običaju MNZ Ptuj se na koncu sezone zmagovalni ekipi obeh skupin pomerita za prestižni naslov. Gostovali smo na prvi tekmi, ki je potekala v Športnem parku Mestna graba. Povratna tekma je na sporedu v petek 6. junija ob 18.00 uri v Lovrencu. Veterani Lovrenca bodo na povratnem srečanju branili prednost enega zadetka, saj so se v Ormožu veselili zmage s 3 : 2.
Že v 6. minuti so zadeli gostje. Predložek z desne strani Damjana Bezjaka je s pomočjo vetra in boginje Fortune končal v dolgem kotu gola vratarja Danila Hlebca. Na izenačenje ni bilo potrebno dolgo čakati. Le dve minuti kasneje, natančneje v 8. minuti, so napadali gostitelji. Leon Hrovat pa je nevarnost pred svojim golom odklonil tako, da je žogo z glavo poslal v kot. Izvajalec kota je bil Branko Školiber, strelec izenačujočega zadetka pa Jože Podplatnik, ki je ostal sam in je mrežo Lovrenca zatresel z glavo. Tekme veteranov v MNZ Ptuj trajajo dvakrat 35 minut. Lovrenc je na odmor odšel z vodstvom 2 : 1, saj je še v drugo na tekmi zadel najboljši igralec srečanja Bezjak. Po kotu z desne strani so domači veterani na drugi vratnici pozabili na Bezjaka, ki je s strelom z glavo matiral Hlebca. Zanimiv je bil tudi 2. polčas, vendar sta zadetka padla šele v zaključku tekme. Pred tem je domači vratar Hlebec izjemno zaustavil enajstmetrovko Marku Kmetcu, sicer z 27 zadetki najboljšemu strelcu veteranske lige v tej sezoni. Za zgrešen kazenski strel se je Kmetec oddolžil v 68. minuti, ko je z pravo mojstrovino iz prostega strela zadel gol Ormoža za vodstvo Lovrenca s 3 : 1. Borbeni domačini so znižali zaostanek že v izdihljajih tekme in si s tem golom podaljšali sanje glede osvojitve letošnjega naslova veteranskega prvaka v MNZ Ptuj. Po prostem strelu se je pred golom vratarja Lovrenca Poldeta Šmigoca najbolj znašel Matej Hlebec, ki je postavil končen izid prve tekme Ormož 2 – Lovrenc 3.
O prvaku letošnje veteranske lige bo tako odločala povratna tekma v Lovrencu. Zdaj so v vlogi favorita veterani Lovrenca, vendar Ormožanov, ki branijo naslov se nikakor ne sme odpisati, saj so sposobni na drugi tekmi pripraviti presenečenje.

Tekmo veteranov Ormoža in Lovenca si lahko ogledate v petek 6. 6. 2014 ob 20.05 uri na TV Ormož.

Za Ormožane so letos nastopali: Danilo Hlebec, Franc Bombek, Miran Tušek, Tomi Komperšak, Jože Rob, Branko Školiber, Stanko Ivanuša, Matej Hlebec, Jani Hajdari, Jože Magdič, Vule Nikolič, Boris Prapotnik, Miran Senčar, Franc Srša, Robert Jaušovec, Marjan Magdič, Jože Podplatnik, Drago Pintarič, Miran Lah, Zvonko Gašparič in trener Rudi Habjanič.

Kako se je odvila povratna tekma v Lovrencu vam bomo poročali v naši naslednji oddaji prihodnji teden.