ROKOMET, 1. A SRL, 20. krog:
Sevnica zlomila Ormožane v 2. polčasu
Sevnica – Jeruzalem 32 : 25 (15 : 14)
Sevnica:
Bratanovič (11 obramb), Božič (1 obramba); Flajs 5, Dražetič 3, Gorenjak 4, Brečko, Djurdjević 7 (2), Ošlovnik, Novšak, Grušovnik 1, Brilej 2, Bezgovšek 4, Fižuleto, Gjerek 6. Trener:
Jeruzalem: Žuran (7 obramb), Belec (1 obramba), T. Cvetko (2 obrambi); Poznič 2, Putarek, Bogadi 2, Radujković 7, Čudič 6 (6), Gregorc 1, Mavrič, Šišmanovič 2, Mesarić 1, Rajšp 1, Peček 3, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Sevnica 2/2; Jeruzalem 7/6.
Izključitve: Sevnica 6; Jeruzalem 4 minute.
Igralec tekme: Žan Gjerek (Sevnica).
Ormožani so v Sevnico odšli v upanju po zmagi in novih pomembnih točkah, čeprav je skozi celoten teden trener Saša Prapotnik imel velike težave s poškodovanimi in obolelimi igralci. Na koncu so vsi ormoški fantje stisnili zobe in zaigrali. Bolje so tekmo pričeli gostitelji, ki so trikrat vodili za tri zadetke (6 : 3, 7 : 4, 8 : 5). Gostom iz Prlekije na tekmi niti enkrat ni uspelo povesti, nazadnje je izid na 14 : 14 izenačil Siniša Radujković, sicer daleč najboljši posameznik v dresu Vinarjev. Nato pa neverjetni mrk Jeruzalema. Sevnici je uspel delni izid s kar 11 : 1 in prevzem vodstva s 25 : 15. Ormožani so v dvanajstih minutah 2. polčasa le enkrat preko krožnega napadalca Danijela Mesarića zatresli sevniško mrežo. Pogrešali smo zadetke iz igre Bojana Čudiča, prvega strelca lige. Po visokem vodstvu je zmagovalec bil odločen in Sevnica je rutinirano pripeljala tekmo k zmagovitemu koncu. Rokometaše Jeruzalema so kljub porazu do konca tekme vztrajno in glasno vzpodbujali zvesti Ormožani. Prav njihova pomoč bo še kako potrebna na tekmi 21. kroga, ko v petek 14. 2. 2014 ob 19.30 uri na Hardeku gostuje Izola. Razplet zadnjih dveh krogov bo dal odgovor o potnikih v Ligo za prvaka. Zaenkrat je znanih pet ekip: Gorenje, Celje PL, Maribor, Ribnica Riko hiše in Trimo Trebnje. Kdo bo zadnji šesti udeleženec Lige za prvaka? Jeruzalem čaka domača tekma proti Izoli in gostovanje pri Krškem. Novomeška Krka najprej gostuje pri Slovanu v Ljubljani in nato v Novem mestu gosti vodilno Gorenje. Tudi Sevnica še računa na uvrstitev med prvih šest. V Sevnico zdaj prihaja Ribnica in nato sledi še gostovanje pri Izoli. Mogočih je veliko razpletov in upati je, da bo Ormožanom uspela uvrstitev v Ligo za prvaka, saj bo letos boj za obstanek v ligi neizprosen in izenačen kot že dolgo ne.

ROKOMET, 1. B SRL, 12. krog:
Visok poraz Velike Nedelje pri sosedih
Moškanjci Gorišnica – Velika Nedelja Carrera Optyl 38 : 25 (20 : 10)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Zorec 5, Kaučič 1, Bombek 4, Hanželič, Bezjak 1, Veselko 4, Prapotnik, Štefičar 3, Preac, M. Špindler, Dogša (8 obramb), Lorenčič, Cimerman 3, Majcen 3, Šerod 1. Trener: Bojan Munda
Katastrofalen prvi polčas!
Po točkovno slabi jeseni so s tekmovanjem v 1.B DRL pričeli rokometaši Velike Nedelje Carrera Optyl. Takoj na začetku so gostovali pri sosedih iz Gorišnice in doživeli poraz z razliko trinajstih zadetkov. Če ekipa stori toliko tehničnih napak, kot so jih storili varovanci trenerja Bojana Munda je upanje na ugoden rezultat nemogoče. Zelo dobra ekipa Gorišnice je brez velikega naprezanja kaznovala napake gostov in iz hitrih protinapadov polnila gol gostov. Že v prvem delu so si priigrali vodstvo desetih zadetkov. Tudi v drugem polčasu je bil potek tekme enak prvemu delu in domači so iz minute v minuto višali prednost. V več primerih so povedli tudi za šestnajst zadetkov. Po številnih menjavah v obeh ekipah so mladi gostje uspeli zaigrati nekoliko bolje in samo ublažiti visok poraz.
Kljub visokemu porazu si pohvalo za svojo igro zasluži Jakob Majcen, pohvalo pa si zaslužijo tudi Murve, saj kljub visokemu zaostanku niti za trenutek niso nehali z navijanjem. Naslednja tekma bo odigrana konec tedna, ko v goste prihaja ekipa iz Cerkelj. Kljub temu, da so gostje kvalitetna in izkušena ekipa se v domačem taboru razmišlja samo o zmagi. Če se Murvam pridružijo še ostali navijači bo fantom na igrišču veliko lažje.
Vir: RK Velika Nedelja Carrera Optyl (Janko Meško)

MLAJŠE SELEKCIJE:
KADETI (letniki 1997 in mlajši):
Poraz ormoških kadetov v Šmartnem
Šmartno – Jeruzalem Ormož 34 : 30 (19 : 16)

Ormožani so v Šmartnem doživeli zaslužen poraz. Igra Jeruzalema je bila dobra le v začetku 2. polčasa, ko je ekipa povedla z 22 : 20. Pri tem vodstvu sta takoj sledila dva zastreljana zicerja in Šmartno je najprej ujelo (22 : 22) in nato prehitelo nasprotnika (25 : 22). Že dolgo časa nismo videli tako nemočnih Ormožanov. Predvsem igra v obrambi, ki je zaščitni znak te ekipe je bila slaba. Porazi so sestavni del športa in včasih tudi dobrodošli, a le če se iz njih kaj naučijo tako igralci kot trenerji. V soboto 15. 2. Ormožane na Hardeku ob 13.30 uri čaka tekma proti vodilni ekipi Krškega.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši):
Pohvalo si zaslužita le vratarja
Šmartno – Jeruzalem Ormož 22 : 26 (12 : 14)
Jeruzalem:
Škrjanec, Rizman; Ž. Kociper 1, Ciglar 3, Koderman, Škorjanec, Niedorfer 6, Petek 2, Jovanovič, Šoštarič 7, Zidarič 4, M. Hebar 3 (3), J. zadravec, Belec, Notersberg.
Ormožani so kljub slabi predstavi ugnali borbeno Šmartno in zabeležili peto zaporedno zmago v polfinalni skupini B. Tik pred koncem je Jeruzalem vodil le s 23 : 21, nato pa povišal svojo prednost na +5 (26 : 21). V 1. polčasu odličen na golu Rene Rizman, v 2. polčasu pa Matic Škrjanec. V soboto 15. 2. Ormožane na Hardeku ob 15.30 uri čaka tekma proti Dobovi.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši):
Ormožani presenečajo še naprej
Rudar Trbovlje – Jeruzalem Ormož 18 : 26 (8 : 12)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga; J. Zadravec 7, P. Ozmec 5, G. Hebar 1, Belec 1, Notersberg 10 (2), T. Šulek 1, A. Munda, Torič 1.
Ormožani so slavili na težkem gostovanju pri Rudarju. Najvišja prednost v 1. polčasu je znašala štiri zadetke (6 : 10, 8 : 12), v 2. polčasu pa že devet zadetkov (15 : 24, 16 : 25). V soboto 15. 2. Ormožane na Hardeku ob 12.00 uri čaka tekma proti Krškem.