ROKOMET, OFEM Tibilisi 2015:
Poraz s Francozi in zmaga z Švico

Rokometaši Slovenije, letniki 1998 in mlajši, so v Tbilisiju odigrali že dve tekmi. V 1. krogu o zasluženo klonili proti Franciji (29 : 32) in v 2. krogu gladko ugnali Švico (29 : 21). Ekipa v prvih dveh tekmah ni zaigrala kot zna in je pred njo še težka naloga za osvojitev kakšne izmed medalj.

DSC00022

Za izbrano vrsto Slovenije U17 nastopajo tudi štirje Ormožani. Tilen Kosi je proti Franciji dosegel šest zadetkov, vendar je šele v zaključku tekme pokazal svoje znanje. Miha Kavčič je dosegel tri zadetke, vendar skupaj z Dominikom Ozmecom (brez zadetka) ni bil na pričakovanem nivoju v obrambi. Gašper Horvat je tekmo končal z izkupičkom meta 1/0.
Proti Švici, ki je po kvaliteti za dva razreda slabša od Francije, so Ormožani odigrali odlično. Kosi je dosegel 8, Ozmec 4 in Kavčič 2 zadetka. Vsi omenjeni fantje so dali pomemben delež tudi v igri v obrambi. Horvat je tekmo končal pri metu 2/0.
V sredo 29. 7. Slovenijo čaka še zadnja tekma v predtekmovanju. Nasprotnikje Gruzija, ki je doživela dva poraza proti Švici in Franciji. Zaenkrat še ni znan polfinalni nasprotnik Slovenije. To bodo Nemci, Danci ali Norvežani. Kot kaže bodo to najbrž Nemci, kar je tudi želja Slovencev