ROKOMET, RK Jeruzalem Ormož:
Neodločeno na generalki

Rokometaši Jeruzalema so s povratno tekmo proti GRK Varaždin zaključili s pripravami na novo sezono, ki se bo pričela v soboto 5. septembra. Na generalki sta se ekipi razšli z neodločenim izidom 27 : 27 (15 : 12). Varovanci trenerja Saše Prapotnika so odigrali zelo dober 1. polčas, žal pa v nadaljevanju hitro zapravili vodstvo s štirimi goli prednosti. Tekma je bila prava prvenstvena, skoraj na nož in obe ekipi sta videli kaj trenutno zmoreta. Pomemben mož v ekipi Jeruzalema Gregor Grizolt je po tekmi povedal:” Priprave so nekaj kar športniki ne maramo, vendar brez tega enostavno ne gre. Še se nam pozna, da imamo težke noge in da nam igra še ne steče kot bi si želeli. Proti Varaždinu smo imeli nekaj svetlih in nekaj temnih trenutkov. Teh ta zadnjih se moramo čim bolj izogibati. Imamo še veliko rezerv. V zadnjem tednu bomo malo spustili tempo na treningih toliko, da se naša telesa nekoliko spočijejo in da v čim boljšem stanju pričakamo sosede iz Maribora”. Vratarja Jeruzalema sta zbrala 10 obramb. Tomislav Balent 8 in Marin Šutalo 2 obrambi. Strelci za Vinarje: Dejan Veselko 8 (3), Jure Kocbek 5, Miha Kolmančič 3, Siniša Radujković 3, Rok Žuran 2, Tilen Kosi 2, Danijel Mesarić 2, David Bogadi 1, Miha Kavčič 1. Pri gostih prvi strelec Martin Marčec, ki je zadel šestkrat. Po petkrat sta bila uspešna Frano Vujović in Jurica Vidaček.

Generalka proti Varaždinu je bila pestra. Prava prvenstvena tekma.

Generalka proti Varaždinu je bila pestra. Prava prvenstvena tekma.

Tekma 1. kroga bo odigrana pod milim nebom, seveda, če bo temu dovolilo vreme, ki pa zaenkrat ni na strani rokometnega spektakla. Specialist za obrambne naloge in po potrebi krožni napadalec Grizolt je še povedal:” V 1. krogu je vse možno. Vse ekipe štartamo v nekem krču. Če se uspemo le tega izogniti lahko tudi presenetimo. Ne rečem z zmago, ampak, da tudi Mariboru nudimo dostojen odpor. Upam, da bo tekma pod milim nebom in obljubljam, da bomo z fanti pustili srce na igrišču.” Modro srce”, ki bije za rokometni klub Jeruzalem Ormož bo nekoliko bolj bilo v soboto 5. septembra na derbiju 1. kroga NLB Leasing lige med Ormožani in Mariborčani. Ali bo tekma odigrana v Mestni grabi ali v dvorani boste izvedeli sredi tedna. Zaenkrat vremenska napoved ne kaže najbolje, vendar še ni potrebno obupati. Maribor je na turnirju v Slovenj Gradcu osvojil 1. mesto. Premagali so Gorišnico z 39 : 14 in Slovenj Gradec s 33 : 13. Rezultata dovolj zgovorno kažeta, da so Mariborčani že na začetku sezone v odlični formi.

V nedeljo 30. avgusta je Mestna graba dobila nekoliko drugačnejšo obliko.

V nedeljo 30. avgusta je Mestna graba dobila nekoliko drugačnejšo obliko.

Čez vikend so v Portorožu na predstavitvi vseh 14 klubov elitne lige sodelovali tudi Vinarji. Barve Jeruzalema so zastopali kapetan Čudič, trener Prapotnik in predsednik Martin Hebar. Jasno je, da se bodo za prvaka borile tri ekipe: Celje, Gorenje in Maribor. V taboru Ormožanov je osnovni cilj obstanek v ligi, drugi cilj pa izboljšati lanskoletno 7. mesto.

Na predstavitvi  klubov NLB Leasing lige v Porotrožu pred hotelom Kempinski.

Na predstavitvi klubov NLB Leasing lige v Porotrožu pred hotelom Kempinski.