1. Petek, 10. maj,    je za podjetje ŽIHER, pa tudi za občino Ormož bil velik dan. V ekonomsko poslovni coni na Opekarniški cesti 17, so odprli  lesnopredelovalni center »Žiher les«. Podjetje Žiher iz Moškanjcev  je sicer podjetje z dolgoletno tradicijo, začetki segajo v leto 1983. Podjetje pa z otvoritvijo lesnopredelovalnega centra v Ormožu piše novo poglavje v družinski zgodovini.

 

  1. Po dopoldanski novinarski konferenci, je uradna otvoritev lesnopredelovalnega centra ŽIHER LES je bila v petek popoldne. Šlo je za slavnosten in prijeten družaben dogodek:

 

  1. Minuli DAN EVROPE so učenci osnovnih šol Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, ter Gimnazije Ormož in vrtcev obeležili tudi v Ormožu. Letos je bila to enajsta prireditev po vrsti, ki tradicionalno poteka pred Grajsko pristavo:

 

  1. Še en prijeten dogodek smo zabeležili v minulih dneh, in sicer PRVI samostojen koncert Vokalne skupine Oslušari, ki deluje kot sekcija Kulturnega društva Osluševci. In kot pravi predsednik društva ZDRAVKO MUNDA, vokalno skupino v večini sestavljajo domačini, ki nadaljujejo dolgoletno tradicijo pevskih skupin v Osluševcih:

 

  1. Po Osnovni šoli Ormož, ki je med osnovnošolci postala državni prvak v rokometu, so do medalje na državnem prvenstvu v rokometu prišli tudi dijaki Gimnazije Ormož. Poglejmo kakšen je bil razplet zaključnega turnirja, ki ga je gostila Športna dvorana Hardek.

 

6.V soboto 18. maja bodo rokometaši Jeruzalema v sklopu 25. kroga Lige NLB odigrali zadnjo domačo tekmo v sezoni 2023/24. Nasprotniki bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško. Trdnjava Hardek se bo poslovila od Roka Žurana, ki je kar trinajst let nosil ormoški dres v najvišjem rangu tekmovanja.