Najpomembnejša novica na začetku oddaje je PRVI šolski dan, čeprav bomo s prvega šolskega dne obširneje poročali v oddaji UTRIP ORMOŽA, 08.septembra.

Sledijo naslednji dogodki:

2. Mlad podjetnik Sebastjan Šimon se je odločil v Obrtni coni odpreti trgovino s potrebščinami za gradnjo od temeljev do strehe. Odprtje je bilo minuli teden:

3. Podjetniški ljudje vedno navdušijo. Tako so tržno nišo s pridelavo ARONIJE odkrili tudi Vičarjevi v Sodincih:

3. Evropska komisija iz Bruslja si je v sklopu projekta LIVEDRAVA ogledala ureditve na območju ormoških lagun. Obiskovalci so nad postorjenim so bili navdušeni:

4. Minulo soboto smo se pridružili obiskovalcem radia Prlek, ki so si lahko najprej ogledali delo na radiju, potem pa na malem grajskem dvorišču bili deležni odlične pogostitve:

5. Konjeniško društvo Središče ob Dravi je tudi letos organiziralo dvodnevni tabor za mlade ljubitelje konj. Letos jih je na taboru bilo kar 52:

7. V nadaljevanju se zvrstijo športni dogodki: Bili smo pri radioamaterjih v Velikem Brebrovniku, na Kogu med mladimi rokometaši na taboru, na zaključku poletne nogometne lige Miklavž-Kog in obiskali futsalerje Tomaža na pričetku priprav na novo sezono.