TOREK 30. 8. 2016:

Ob 07.17 uri v naselju Pavlovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Ob 15.45 uri smo na zaslišanje na tožilstvo odpeljali osumljenca kaznivega dejanja.

SREDA, 31. 8. 2016:

Ob 11.13 uri smo bili obveščeni o najdeni mrtvi srni v naselju Vuzmetinci. Za odvoz živali smo obvestili reg. Center za obveščanje.

Ob 16.20 uri smo v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom poškodoval parkiran os. avtomobil in s kraja odpeljal. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 17.05 uri smo v Sv. Tomažu obravnavali prometno nesrečo z hudimi telesnimi poškodbami. Pri opravljanju ogleda kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da je kolesar zapeljal s ceste in trčil v drevo ter se pri tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v splošno bolnico Ptuj. Po zbranih obvestilih mu bo izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za četrtek, dne 1. 9. 2016:

– Od 22. 08. 2016 do 9. 9. potekajo aktivnosti za večjo varnost otrok v cestnem prometu ob začetku šolskega leta.
– Vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da se danes prične novo šolsko leto, zaradi česar bo na javnih prometnih površinah več otrok. Vse udeležence zato pozivamo, da so še posebej pozorni na šibkejše udeležence v cestnem prometu še zlasti v bližini osnovnih šol in prosimo, da hitrost na teh mestih prilagodijo spremenjenim prometno varnostnim razmeram.
– Izvajali bomo kontrolo in nadzor prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev uporabe kolesarske čelade, uporabe varnostnega pasu ter zadrževalnih sistemov za otroke in izvajali meritve hitrosti.