NOGOMET:
Zmagi za Središče in Ormož

Pričela se je nogometna sezona 2016/17 v ptujski Superligi in 1. ligi MNZ Ptuj. Nogometaši Središča tudi v tej sezoni ostajajo v Superligi, prvo tekmo so odigrali na gostovanju v Podvincih. Na tekmi je padlo kar 7 zadetkov, zmagali so Središčani z izidom 4 : 3. Dvakrat je v polno zadel Josip Novak, po enkrat Goran Šnajder in Robert Govedič. Preostali izidi so bili: Hajdina – Stojnci 3:2, Gerečja vas – Apače 4:2, Bukovci – Aha Emmi Bistrica 1:2 in Cirkulane – Skorba 3:0. Središčani bodo v 2. krogu igrali doma proti Skorbi, tekma bo na sporedu v soboto 3. 9. ob 17.00 uri.

Članska vrsta nogometnega kluba Ormož v tej sezoni po izpadu iz Superlige igra v ligi 1. razreda. V prvi tekmi so gostovali pri Rogoznici in jo premagali z izidom 2 : 1. Oba zadetka je za Ormožane dosegel Domen Bauman, ki prihaja iz vrst ptujske Drave. Preostali izidi: Pragersko – Dornava 4:1, Boč Poljčane – Tržec 3:0, Leskovec – Gorišnica 1:3 in Markovci – Podlehnik 3:0. V soboto 3. 9. ob 17.00 uri v goste k Ormožu prihaja ekipa Podlehnika.

FUTSAL:
Petelini pričeli s pripravami na 1. ligo

Po suvereno osvojenem prvem mestu v minuli sezoni druge slovenske futsal lige so se igralci iz Svetega Tomaža po nekajletnem premoru znova uvrstili v elitno slovensko futsal ligi. Pod novim imenom Tomaž Šic bar so hardeško dvorano zamenjali za ljutomersko, kjer so minuli ponedeljek tudi pričeli priprave. »Prvi občutki so pozitivni, na novi lokaciji smo bili dobro sprejeti,« je po uvodnem preizkušanju parketa v Ljutomeru dejal Matej Gajser, ki bo tudi v novi sezoni skupaj z Marjanom Magdičem pripravljal ekipo za zahtevne nastope v prvoligaški druščini. V času priprav se bodo nogometaši na treningih dobivali štirikrat tedensko. »Na začetku priprav bo vse posvečeno fizični pripravi in izboljšanju aerobnih sposobnosti, nato pa nas čakajo tudi prijateljske tekme,« je dodal Gajser.
Za nastopanje v prvi ligi je vodstvo kluba okrepilo igralsko zasedbo. Ogrodje bodo sestavljali igralci, ki so ekipi priborili naslov prvaka v drugi ligi. Šampionsko ekipo je doslej zapusti Tomaž Gajser, ki je trenutno privatno v tujini in se bo mogoče pridružil v nadaljevanju sezone. Na spisku novincev so Dejan Kurbus, Dejan Kociper, Marko Roškar, Marko Budja in Marko Rožman, v svojih vrstah pa si želijo tudi Roka Buzetija, ki je v minulo sezoni nastopa za državnega prvaka iz Maribora. Dokončen spisek igralcev, ki bodo dres ekipe Tomaž Šic bar nosili v prihodnji sezoni, bo znan v naslednjem tednu.
Pod vodstvom trenerskega dvojca Gajser/Magdič so prve treninge v ljutomerski dvorani, poleg nekaterih že omenjenih novincev, opravili Miha Magdič, Urban Goričan, Mitja Gašparič, Domen Školiber, Kevin Belšak, Timotej Vočanec, Gregor Miklošič, kristjan Vrbnjak, Miha Prijol, David Goričan in Klemen Zlatnik. Med tistimi, ki bodo morali v novi sezoni prevzeti veliko breme na svoja ramena, je prav gotovo član mlade reprezentance Miha Magdič: »Večina igralcev bo prvič občutila ta nivo igranja, to hitrost igre. Upamo, borimo se, delali bomo na tem, da si zagotovimo obstanek v prvi ligi. Ne poznamo nivoja lige, ne vemo kam lahko sežemo, zato so vse napovedi odveč. Želeli si bi uvrstitve na osmo mesto in s tem uvrstitev v četrtfinale.« Prvenstvo v prvi slovenski futsal ligi se prične 23. septembra, ekipa Tomaž Šic bar pa bo v prvem krogu gostovala v Sevnici. V drugem krogu, teden dni pozneje, bo v Ljutomeru gostoval Dobovec.