ROKOMET, EP za kadete U18 na Hrvaškem:
Ormožani blestijo na evropskem prvenstvu

Od 11. do 21. avgusta na Hrvaškem (Zagreb, Koprivnica) poteka evropsko prvenstvu v rokometu za kadete. Pravico nastopa imajo letniki 1998 in mlajši. Med šestnajstimi reprezentancami se za najvišja mesta bori tudi slovenska. V predtekmovanju so Slovenci svojo nalogo opravili z odliko. Najprej so premagali Slovaško (30 : 17), nato Rusijo (33 : 27) in v tekmi za 1. mesto skupine B še Dansko (31 : 23). Barve Slovenije na prvenstvu zastopajo tudi štirje člani Jeruzalem Ormož – Tilen Kosi, Dominik Ozmec, Miha Kavčič in Gregor Ocvirk, ki bo kot posojeni rokometaš Celja že čez dobrih štirinajst dni oblekel ormoški dres. Zaradi poškodbe manjka še peti član Jeruzalema Gašper Horvat.

Tilen Kosi je skupaj s svojo reprezentanco blestel v predtekmovanju.

Tilen Kosi je skupaj s svojo reprezentanco blestel v predtekmovanju.

Zaenkrat smo s predstavami Ormožanov v reprezentančnem dresu lahko zelo zadovoljni. Kosi je glavni organizator in začetnik vseh slovenskih akcij, obenem mu še odlično gre v napadalnem delu in pri izvajanju sedemmetrovk. Kosi je v predtekmovanju kot prvi strelec ekipe dosegel 23 zadetkov. V osrčju slovenske obrambe (na trojkah) kraljujeta Ormožana Ozmec in Kavčič, ki si še včasih privoščita kakšno izključitev preveč. Kavčiču se pozna, da še ni pravi formi po operaciji meniskusa, vendar iz tekme v tekmo se njegova forma stopnjuje. V napadalnem delu Ozmec igra na levem krilu in je dosegel na treh tekmah 5 zadetkov. Isti izkupiček zadetkov je tudi pri Kavčiču, ki igra pozicijo krožnega napadalca.

Dominik Ozmec je v predtekmovanju dosegel 5 zadetkov in bil izključen za 2 minuti kar osemkrat.

Dominik Ozmec je v predtekmovanju dosegel 5 zadetkov in bil izključen za 2 minuti kar osemkrat.

Pomembno vlogo tako v obrambi (na dvojki) kot v napadu (levi zunanji) ima še Ocvirk. V njegovi igri je še precej rezerv, ki bodo še kako prav prišle na tekmah v Zagrebu (Sutinska vrela) proti Franciji (torek 16. 8. ob 19.00 uri) in Španiji (sreda 17. 8. ob 19.00 uri). Ocvirk je trenutno dosegel 14 zadetkov. Tako so ormoški upi v predtekmovanju dosegli natanko polovico slovenskih zadetkov (94/47).

Gregor Ocvirk je novi obraz v druščini RK Jeruzalem Ormož.

Gregor Ocvirk je novi obraz v druščini RK Jeruzalem Ormož.

Verjeti je, da bo četa trenerja Janija Klemenčiča in Benjamina Teraša nadaljevala v takem slogu in se uvrstila v polfinale evropskega prvenstva. Zato bo potrebno v prvi vrsti premagati Špance. Lani je ta generacija pod vodstvom ormoškega trenerja Saše Prapotnika osvojila srebrno medaljo na Olimpjskem festivalu evropske mladine v Gruziji. Tam so jih ugnali Francozi, ki so poleg gostiteljev Hrvatov največji favorit za osvojitev zlate kolajne.

Miha Kavčič je po operaciji meniskusa pred mesecem dni iz tekme v tekmo boljši.

Miha Kavčič je po operaciji meniskusa pred mesecem dni iz tekme v tekmo boljši.

TEKME IZ EP KADETOV V ROKOMETU SI BOSTE LAHKO V POSNETKIH OGLEDALI NA KTV ORMOŽ. PRVO TEKMO MED SLOVENIJO IN DANSKO V SREDO 17. 8. 2016 OB 20.00 URI.