NASLOVNA FOTOGRAFIJA: Stanislav Ivanuša, predsednik Medobčinske
LAS Ormož in Marjan Škvorc, član –
predstavljata rezultate ANKETE o rabi
alkohola in drugih drog na Ormoškem
(Foto: Karolina Putarek)

V prvem prispevku sporočamo, da smo na Ormoškem končno dočakali dolgo željeno gradnjo vodovoda na. Podpis pogodbe z izvajalcem del bo v petek, 01.03.2013. Vsekakor je to ena izmed najpomembnejših novic v zadnjih dneh. Obnova se bo tako začela v kratkem.
O podrobnostih s tiskovne konference in podpisa pogodbe bomo tako lahko poročali v prihodnji oddaji. Sicer pa se je v naši bližini začela še ena velika in predvsem zelo draga obnova: Dravske elektrarne Maribor so namreč v začetku februarja – po treh mesecih zastoja začele obnavljati Hidroelektrarno Formin.
Prvi agregat bo po pričakovanju sposoben za obratovanje že v prvi polovici marca 2013.
Še ena vesela novica pa prihaja tudi iz Centra starejših občanov Ormož: Centru starejših občanov Ormož je namreč Gospodarska zbornica Slovenije podelila certifikat Odlično malo podjetje za odlično poslovanje družbe v letu 2012.
Certifikat je seveda Centru velika vzpodbuda za uspešno delo naprej:
Območno združenje rdečega križa Ormož in Medobčinska lokalna akcijska skupina za preprečevanje odvisnosti sta predstavili rezultate ANKETE o rabi alkohola in drugih drog. Rezultati niso najbolj vzpodbudni.
Potem pa bo tekla beseda še o pripravah na gradnjo daljnovoda CIRKOVCE – PINCE: V Elektro Slovenija so se odločili, da bodo v mesecu februarju in marcu izvajali informativne dneve za lastnike in solastnike zemljišč na trasi daljnovoda Cirkovce – Pince. Tako je informativni dan bil vtudi Ormožu.
V nadaljevanju sledi še nekaj poročil s športnih dogodkih. Veliko se je dogajalo, izpostavljamo pa naj mogoče 2.mednarodni turnir v kikboksu, ki je potekal v Karlovcu in so se ga udeležili (seveda) tudi Ormožani, obiskali smo tudi rokometno tekmo članov in starejših dečkov Jeruzalem.

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.00 uri. In na tej spletni strani pod “oddaje”.