Pa smo dočakali 2013-to! Veliko veselih dogodkov je bilo še pred preskokom v Novo leto, in takšna bo tudi današnja oddaja. Še pred božičnimi prazniki je bila slavnostna seja, kjer so zaslužnim občanom podelili priznanja občine Ormož za leto 2012, boste lahko videli uvodoma.
Da državna meja ne deli narodov, pač pa jih druži – že deveto leto za povrstjo potrjujejo prisrčna srečanja carinikov, policistov in županov ter predstavnikov občin Ormož in Cestica na silvestrovo točno opoldne sredi Dravskega mosta na meji Ormož – Otok Virje. Ampak letos je srečanje potekalo zadnjič, boste videli v drugem prispevku.

Turistično društvo Središče ob Dravi je v Vaškem domu na Grabah pred božično-novoletnimi prazniki pripravilo božično – novoletno razstavo. Razstava je tudi tokrat bila prava paša za oči, sploh pa popestritev prazničnih dni:
Tudi Božička, ki je v času božičnih praznikov znova temeljito opravil svojo nalogo, ne gre prezreti. Ujeli smo ga med otroki v Osluševcih:

Pred in v času minulih božično-novoletnih praznikov se je zvrstilo kar nekaj lepih koncertov. Med tradicionalnim Božičnimi koncerti je bil tudi koncert Harmonikarskega orkestra Glasbene šole Ormož pod vodstvom Darinke Vidovič.
Praznične dni so si z Božičnim koncertom popestrili tudi v Osluševcih. Poleg domačih ljudskih pevk, so nastopili tudi gostje od drugod:
Posebno praznično doživetje pa je na Štefanovo bil tudi koncert kvarteta TOTI ŠTIRJE iz Dornave. Koncert je potekal v ormoški cerkvi:
Da ne govorimo o tradicionalnem koncertu ormoške godbe. Letos, 28.decembra so pripravili že 35.novoletni koncert in ga naslovili: „Z glasbo Bojana Adamiča v leto 2013“. Tako kot zmeraj, je koncert bili veliko praznično doživetje.
Sledile bodo še minute za ljubitelje športa. Pripravili smo pregled zadnjih zanimivejših športnih dogodkov tod okrog.

Oddaja bo na ogled nocoj ob 21.00 na programu KTV ORMOŽ
(ponovitve, jutri, torek ob 10.00 in 16.00 ter v soboto in nedeljo ob 18.00)

Ogledate pa si jo lahko tudi v okviru programov SIP TV in PeTV; na programu TELE M v nedeljo ob 14.00 uri ter na tej spletni strani pod “oddaje”.