Državni svetnik in podžupan Branko Šumenjak, je sklical tiskovno konferenco, kjer je predstavil nekaj novih dejstev ter njegove oziroma ukrepe Državnega sveta v zvezi s Pravilnikom o nujni medicinski pomoči, s strategijo razvoja prometne infrastrukture, hitro cesto Ormož – Ptuj – Hajdina, z nivojskim prehodom ceste preko železnice v Mihovcih, predlogom zakona o izvrševanju proračuna RS in izgradnjo centra za ravnanje z odpadki v Ormožu.

Potem se selimo v Podgorce, kjer so minuli konec tedna praznovali svoj krajevni praznik. Pripravili so vrsto zanimivih – predvsem športnih dogodkov, in si tako privoščili kar nekaj možnosti za druženje.

V občini Sveti Tomaž imajo nov Krajevno knjižnico, ki je enota knjižnice Franca Ksavra Merška Ormož. Svečana otvoritev, ki se je je udeležila tudi ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar je bila v torek.

Učenci OŠ Ivanjkovci ta teden v šolo hodijo peš. Šola namreč sodeluje pri trajnostno naravnanem projektu Prometna kača, ki se izvaja po vsej Evropi. Na poti v šolo jih spremljajo učitelji, upokojenci, policisti in gasilci. Gre za pisane skupine, ki do šole prihajajo iz različnih okoliških krajev.

Lovska družina Bresnica – Podgorci je minuli konec tedna tradicionalno tekmovanje v streljanju na glinaste golobe, obenem pa so pripravili tudi druženje za sokrajane. Medse pa povabili tudi rogiste LD Ptuj-Ormož, ki so poskrbeli še za kulturni pridih dogodka.

120 otrok iz vrtcev na Ormoškem se je minuli petek v Ormožu udeležilo DRUGE „mini olimpiade“, ki jo je organiziral VRTEC Ormož, s pomočjo ATLETSKEGA KLUBA in GIMNAZIJE Ormož. Mini olimpada je potekala na atletskem stadionu:

Med ostalimi športnimi dogodki sledi prispevek z obiska najboljšega ormoškega rokometaša Marka Bezjaka, za katerim je uspešna sezona v Magdeburgu – in se v tem času pripravlja tudi na svojo novo življenjsko pot – na poroko. Med nogometnimi dogodi pa smo obiskali derbi ptujske super lige med Ormožem – Vidmom.

Oddaja bo na sporedu nocoj ob 20.05 uri na programu KTV ORMOŽ. Ponovitve so v petek, soboto in nedeljo.
Oddaja pa je tudi na programu SIP TV in PeTV ter na TELE M, v nedeljo 12.10 uri.