Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 14. 9. 2018, do 7:00 ure dne 17. 9. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


PETEK 14. 9. 2018

Ob 10:45 uri smo v enoti sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanje goljufije. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:23 uri smo bili obveščeni o napadu psa na območju naselja Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da lastnik ni poskrbel za primerno varstvo dveh psičk, kateri sta napadli raco. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16:47 uri smo bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na parkirnem prostoru v Veliki Nedelji namerno poškodoval osebni avtomobil. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.


SOBOTA 15. 9. 2018

Ob 10:35 uri smo bili obveščeni o poškodovanju parkiranega osebnega avtomobila ob LC v naselju Koračice. Evidentirali smo KD Poškodovanje tuje stvari.

Ob 12:36 uri smo bili obveščeni o prevrnitvi traktorja v Jastrebcih. Na kraju je bila tudi ekipa NMP iz ZD Ormož in ormoški gasilci. Evidentirali smo KD Povzročitev splošne nevarnosti.

Ob 21:50 uri smo na glavni cesti v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 21:58 uri smo na območju mesta Ormož opazili sumljivo osebo. Po izsleditvi osebe je bilo po zbranih obvestilih ugotovljeno, da je osumljena storitve kaznivega dejanja vloma na območju Policijske postaje Podlehnik.

Ob 1:27 uri smo bili obveščeni o domnevnem pretepu na območju Pavlovskega vrha. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do pretepa med dvema osebama, ena oseba je iskala zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Ormož. Po vseh zbranih obvestilih bomo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

NEDELJA 16. 9. 2018

Ob 13:00 uri je patrulja na glavni cesti v naselju Grabe začasno odvzela vozniško dovoljenje tujcu, zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Po plačilu izrečene globe zaradi prekoračene hitrosti in alkohola, mu je bila tudi prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 13:51 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Podgorcih. Patrulja na kraju ugotovila, da je kršitelj prišel v vinograd k oškodovancu in ga pričel žaliti in izzivati k pretepu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Ob 18:17 uri smo bili obveščeni o pobegli živali – teletu, ki je prišlo iz njive s koruzo. Patrulja je na kraju ugotovila lastnika živali in ga obvestila o njenem zadrževanju.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 17. 9. 2018:

– V času od 16. 9. do 22. 9. 2018 poteka TEDEN MOBILNOSTI,
– ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.

Vse občane obveščamo, da je bil najden ključ od osebnega avtomobila znamke VW z rdečim usnjenim obeskom, lastnik lahko ključ prevzame pri dežurnem PP.

PRIPRAVILA:
FRANC LESJAK, višji policist I
in EDVARD CVETKO, komandir