V prvem prispevku boste videli, da je Medobčinska lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti na območju občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž predstavila rezultate anonimne ankete med mladostniki na našem območju. Rezultate so prikazali v brošuri, ki predstavlja pomemben vir informacij mladim, njihovim staršem, šolam, zdravstvenim delavcem in številnim, ki se ukvarjajo s problematiko zasvojenosti.
Da bi se učenci 9. razredov osnovnih šol lažje odločili za srednjo šolo in kasneje poklic, osnovne šole organizirajo tržnice poklicev, kamor povabijo srednje šole, da se predstavijo. V torek popoldne je bila TRŽNICA POKLICEV v jedilnici Osnovne šole Ormož. Več o pomembnosti tovrstnih informacij bosta spregovorili šolska strokovna delavka in pedagoginja.

Potem se odpravljamo na Antonovanje na Kog, kjer je minulo soboto potekala tradicionalna ČURKARIJADA, ki predstavlja ocenjevanje čurk, in naslednji dan razglasitev rezultatov in pokušino, zraven smo bili tudi na tradicionalnem kegljanju s kroglo na vrvici za upokojence, ki so tekmovali za pokal KS. Letos se je 17-tim ekipam upokojencev pridružila tudi ekipa policajev:

Na svoj praznik – 14.VINCENKOVANJE s pohodom pa se pripravlja tudi Turistično društvo Podgorci. Dogodek bo predstavila predsednica Natalija Volmut, kot boste slišale se v Podgorcih spet obeta prijetno doživetje.

Nekaj snega in nizke temperature so letos (končno) omogočile, da so zagnali smučišče Globoki klanec v Hranjigovcih, s katerim upravlja Smučarski klub Tomaž. Smučišče je edino daleč naokrog, tako, da so ga domači smučarji bili zelo veseli. Kako poteka vse skupaj bo povedal predsednik Ivan Grašič.
V nadaljevanju “športnega vzdušja” pa bo beseda tekla o svetovnem prvenstvu v rokometu v Franciji, kjer uspešno nastopa tudi slovenska izbrana vrsta.

Oddaja bo na sporedut KTV nocoj ob 20.uri, ponovitve so v petek ob 10.in 16.uri, v soboto ob 18. in v nedeljo ob 11. in 18.uri. Velja pa še povabilo k oddaji UTRIP ORMOŽA iz ARHIVA. V nedeljo ob 20.uri bo na sporedu oddaja z dne 6. junij 2000, ki seveda prinaša kar nekaj zanimivih spominov……755