Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 24 7. 2020, do 7:00 ure dne 27. 7. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 24. 7. 2020

Ob 9.19 smo bili obveščeni, da so neznanci preko noči pri kulturnem domu izobesili črno zastavo. Zaenkrat je zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 9.37 smo bili obveščeni o delovni nesreči, kjer je moški pri delu na strehi padel iz višine 4 metrov in se lažje poškodoval. Z zbiranjem obvestil je bila izključena tuja krivda in bo zadeva zaključena s poročilom na državno tožilstvo.

Ob 9.55 smo bili obveščeni o povoženju divjadi. Patrulja je udeležencu na kraju izdala Obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 25. 7. 2020

Ob 12.05 smo obravnavali prometni dogodek, kjer je izpod koles iz nasproti vozečega vozila vrglo kamen v prvo steklo oškodovančevega vozila, ki se je pri tem poškodovalo. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 12.25 smo bili obveščeni o povoženju divjadi. Izdali smo Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 13.26 smo bili obveščeni o povoženju divjadi. Udeležencu izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 15.52 smo bili obveščeni o poškodbi žleba na stanovanjski hiši. Ugotovljeno, da je do poškodbe prišlo ob dostavi. Napoteni na civilno tožbo.

Ob 16.15 smo bili obveščeni o poškodbi kapele. Ugotovljeno, da je do poškodbe prišlo s strani neznanega storilca, ki je razbil steklo na oknu kapele. Sprejeta prijava in evidentirano kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari.

Ob 17.57 smo bili obveščeni o zrušenju ostrešja na gospodarskem poslopju. Na kraju smo ugotovili, da je prišlo do zrušenja zaradi dotrajanosti ostrešja. Tuja krivda je izključena. Ljudje in živali niso bili ogroženi. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

NEDELJA 26. 7. 2020

Ob 01.17 smo bili obveščeni s strani anonimne osebe, da ga moti glasna glasba, vendar ob interveniranju na terenu glasne glasbe nismo zaznali.

Ob 5.24 smo bili napoteni na prometno nesrečo II kategorije. V prometni nesreči sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče, povzročitelju pa bo izdan plačilni nalog.

Ob 21.40 smo bili s strani oškodovanke obveščeni, da ji po telefonu grozi bivši partner. Na kraju je patrulja sprejela predlog za pregon kaznivega dejanja Grožnje. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 0.56 smo bili obveščeni o motenju nočne počitka. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj imel glasno glasbo s katero je motil sosede pri nočnem počitku. Kršitelju je bil na kraju zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 27. 7. 2020:
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.

Pripravila:
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir