Iz vsebine:
Z minule 14.seje Občinskega sveta Ormož izpostavljamo obravnavo »dokumenta identifikacijskega projekta za izgradnjo 5.faze namakalnega sistema Ormož«. Trenutno je v izgradnji 4.faza; 5.faza – ki pomeni zaključno fazo projekta- pa bo zgrajena jeseni prihodnje leto:

2. Občinski odbor Nove Slovenije se je s tiskovno konferenco odzval na nekatere izjave pri obravnavi rebalansa proračuna na minuli seji. Kot poudarjajo, se ne bi oglašali, ampak so jih izjave nekaterih svetnikov precej prizadele:

3. Kot je bilo napovedano, je s 15.julijem službo nastopil novi direktor Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport ANDREJ VRŠIČ. Obiskali smo ga peti dan po nastopu službe in se prepričali, da se je del in nalog lotil zelo resno:

4. Da počitnikarjem ne bi bil dolg čas, ormoška enota muzeja Ptuj-Ormož vabi nas POČITNIŠKE KINOPREDSTAVE, ki vsak torek od 9.do 11.ure v teku počitnic potekajo v muzejskem kinu. Ogled katere izmed kino-predstav je lahko prijetna popestritev tako za počitnikarje kot njihove starše:

5. Tudi MC Ormož, ki deluje pod okriljem LU Ormož se je z vso vnemo lotil projekta »Katalizatorji družbenih sprememb v Ormožu«. Junija so začeli z izvajanjem usposabljanja za vodjo projekta, prihodnje leto pa želijo izvesti še usposabljanje za tako imenovane »komunikatorje:

6. 2-kratne evropske klubske prvakinje v rokometu – ekipa TIGRIC (RK KRIM) iz Ljubljane ta teden biva v ormoškem hostlu. Ekipa vrlih rokometašič trenira v športni dvorani na Hardeku in na atletskem stadionu, gotovo pa si vzamejo tudi čas za ogled mesta in okolice. Krimovkam, ki na nek način že predstavljajo začetek razvoja športnega turizma v Ormožu, pa se bo kmalu kot igralka, pridružila Ormožanka Neja Polak: