Nekaj snega in nizke temperature so letos (končno) omogočile, da so zagnali smučišče Globoki klanec v Hranjigovcih, s katerim upravlja Smučarski klub Tomaž. Smučarski klub Tomaž deluje od leta 1996. Takrat so v Hranjigovcih uredili tudi smučišče GLOBOKI KLANEC, ki pa je zaradi milih zim in premalo snega v teh letih le redko lahko obratovalo. V zadnjih letih so tako imeli okrog pet sezon, ko je smučišče delovalo približno teden dni. V 20-letni zgodovini smučišča pa sta bili dve sezoni takšni, da je smučišče lahko obratovalo več kot en mesec.
Kot je povedal predsednik SK Tomaž Ivan Grašič, mora biti vsaj 25-30 cm snega, da smučišče lahko uredijo, da je primerno za smučanje. Letos je snega sicer manj, a so vseeno z velikim trudom uredili in razveselili smuke željne domačine. Tako je ta teden smučišče obratovalo ob večerih od 17. do 21. ure, ko se tudi temperature spustijo pod ničlo, da smučišče zamrzne, s tem se potem tudi dlje časa ohrani primerna podlaga
Smučišče je osvetljeno, obratuje pa tudi vlečnica, ki je dolga 550 metrov in ima 40 dvojnih sider, kapaciteta vlečnice pa je 800 smučarjev na uro.
Cena vstopnice je 10 evrov za odrasle ter 8 evrov za otroke do 15. leta starosti. V spodnjem delu proge je možno tudi sankanje. Kako bo s smučarijo danes pa bo vidno v poznejših popoldanskih urah. Za informacije lahko pokličete na 031 318-328, predsednika Ivana Grašiča. O razmerah pa sproti obveščajo tudi na svojem FB profilu »Smučišče Globoki klanec«.

VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, nocoj ob 20.uri.