PETEK 10. 9. 2021

Ob 21.18 smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.81 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bomo na Okrajno sodišče napisali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

SOBOTA 11. 9. 2021

Ob 20.47 je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti z voznikom osebnega avtomobila. Rezultat 0.34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 21.10 smo obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

NEDELJA 12. 9. 2021

Ob 09.55 smo opravili ogled kraja prometne nesreče, ki se je zgodila včeraj zvečer in v kateri je bil udeležen kolesar. Zoper kolesarja bo izdana odločba v hitrem postopku.

Ob 20.31 smo obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 20.52 smo obravnavali kršitev javnega reda in miru, pri čemer je na kraju kršitelju bil izdan plačani nalog.

PONEDELJEK 13. 9. 2021

Ob 14.27 so bili obveščeni o nesreči pri delu v gozdu. V ponedeljek zgodaj popoldan je namreč 64-letni moški, na območju PP Ormož, opravljal gozdarska dela v svojem gozdu. Pri delu je uporabljal kmetijski traktor, ki ga je ustavil na gozdni poti, na hribu navzdol. Izstopil je iz traktorja, da bi odklopil traktorski priključek in si pripravil orodje. Ker traktorja, ki je bil v teku, ni ustrezno zavaroval, oz. ni potegnil ročne zavore, se je ta začel pomikati po hribu navzdol. Da bi ustavil traktor, je poskušal na levi strani traktorja vstopiti v kabino, vendar je med premikanjem traktor z levo stranjo zapeljal tako tesno ob drevo, da je moškega stisnilo med vrata in kabino traktorja. Zaradi drugih dreves se je traktor ustavil in obstal v teku, stisnjeni moški pa je v stoječem položaju zaradi zadušitve umrl.
Pokojnega je, ker se ni pravočasno vrnil iz gozda, šla iskat njegova žena in ga našla mrtvega. Poklicala je pomoč, vendar gasilci in reševalci, kljub oživljanju pokojnemu niso mogli več pomagati.

Policisti so opravili ogled kraja, tuja krivda je izključena. Podali so poročilo na ODT Ptuj.

Napoved aktivnosti za torek dne 14. 9. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ,
komandir Jože Šprah