ROKOMET, 1. SRL, 12. krog:
Prostora za stokanje pri Vinarjih ni

Po prvih enajstih krogih rednega dela sezone so v taboru Jeruzalema glede na številne težave s poškodbami lahko več kot zadovoljni. Štiri zmage in posledično s tem 8 osvojenih točk je več kot so pričakovali največji optimisti. Želja kluba, glavnega trenerja Saša Prapotnika in igralcev je tudi v prihodnosti nadaljevati z uspešnimi rezultati in čim prej izpolniti zadani cilj pred sezono, ki je obstanek v elitni družbi. Že v soboto 23. novembra ob 19.00 uri bo na Hardeku gostovala zasedba Sviša iz Ivančne Gorice, ki je v zadnjih krogih pokazala veliki napredek v svoji igri in bo to želela dokazati tudi v Ormožu. Obeta se znova tekma dveh izenačenih ekip. Vinarji se niti več ne pritožujejo glede poškodb igralcev, saj “kogar” ni brez njega se “mora” in prostora za stokanje pri Vinarjih ni. Tudi tokrat bo trener Prapotnik moral sestaviti ekipo brez vsaj petih ali celo šestih rokometašev, katere bo znova potrebno nadomestiti z veliko mero borbenosti. Prav ta borbenost je znova na Hardek po par letih premora vrnila rokometno navijaško skupino pod imenom Ormožani, katera je pod vodstvom Aljoše Širovnika Vičarja in Denisa Jurčeca pričela navijati pred davnimi 21 leti. Poleg vsega že skozi celotno sezono dobivajo minutažo mladi perspektivni igralci. Zadnji med njimi je izkoristil minutažo mladinec Mavrič, v bližnji prihodnosti bo na vrsti nekdo drug in prav to veseli, da je v ekipi vse več doma vzgojenih igralcev. In v treh do štirih letih je cilj, da jedro ekipe tvorijo doma vzgojeni fantje, ki se bodo kosali z najboljšimi ekipami v državi. Žal bodo na isti dan in skoraj ob istem času v razdalji le 13 kilometrov odigrane kar tri tekme (Ormož, Velika Nedelja, Gorišnica), a prav vse bodo po svoje zanimive, zato bodo največ ta vikend izgubili pravi ljubitelji rokometa. Vseeno v Ormožu proti Svišu pričakujejo obisk okrog 300 gledalcev.

Siniša Radujković (Jeruzalem) bo stisnil zobe in zaigral proti Svišu, a so pod vprašajem nastopi Danijela Mesarića, Aleša Šišmanoviča, Bojana Čudiča,...

Siniša Radujković (Jeruzalem) bo stisnil zobe in zaigral proti Svišu, a so pod vprašajem nastopi Danijela Mesarića, Aleša Šišmanoviča, Bojana Čudiča,…ROKOMET, 1. B SRL, 8. krog:
Pri V. Nedelji gostuje Škofja Loka

V soboto 23. 11. 2013 ob 19.00 uri bo pri rokometaših Velike Nedelje Carrere Optyl gostovala zasedba Škofje Loke, ki je novinec v ligi. Škofjeločani so doslej zmagali štirikrat in izgubili tri srečanja. Gre za ekipo, ki je sestavljena iz mladih in doma vzgojenih rokometašev, ki gojijo zelo hitro. Pred začetkom sezone so Škofjeločani na pripravljalnem srečanju v Linzu visoko odpravili ekipo Jeruzalema, ki nastopa ligo višje. Četo trenerja Bojana Munde čaka nova težka preizkušnja, saj so gostje tisti, ki so na tem srečanju v vlogi favorita.

MLAJŠE SELEKCIJE:
Pester vikend je pred nami (petek 22. do nedelje 24. 11. 2013):
PETEK, 22. 11., ob 18.30 uri – KADETI (v Ormožu): JERUZALEM ORMOŽ – SLOVENJ GRADEC

Čeprav bodo nastopili zaradi poškodb v okrnjeni zasedbi je zdaj čas, da tudi kadeti pokažejo svoj pravi obraz, saj so zaenkrat največje razočaranje sezone med vsemi ormoškimi ekipami.

PETEK, 23. 11., ob 17.30 uri – MLAJŠI DEČKI A (pri V. Nedelji): V. NEDELJA ORMOŽ – POMURJE MURSKA SOBOTA

SOBOTA, 23. 11., ob 10.00 uri – MLAJŠE DEKLICE A (v Ormožu): ŽRK ORMOŽ – RAČE

SOBOTA, 23. 11., ob 11.30 uri – STAREJŠE DEKLICE A (v Ormožu): ŽRK ORMOŽ – NAZARJE

NEDELJA, 24. 11., ob 17.00 uri – MLADINCI (v Šmartnem): HERZ ŠMARTNO – JERUZALEM ORMOŽ
Ormožani so na treh gostovanjih osvojili dve točki (remija v Mariboru in Veliki Nedelji ter poraz v Trbovljah). Z zmago pri neugodnem Šmartnem bi naredili veliki korak k prvemu in drugemu mestu, ki še vodi v boj za uvrstitev v 1. SRL. Žal bodo tudi tokrat nastopili brez kopice igralcev.