ROKOMET, NLB Leasing liga, 3. krog:
Ose na Hardeku dokazale kvaliteto
Jeruzalem – Gorenje 17 : 34 (11 : 16)
Jeruzalem:
Bratanovič (7 obramb), Šutalo, Balent (3 obrambe); Topolovec, Kolmančič 1, Bogadi 1, Kocbek 4 (1), Radujković, Čudič 7 (1), Rajšp 2, Gregorc 1, Grizolt, Mesarić, Veselko 1, Petrovič. Trener: Saša Prapotnik
Gorenje: B. Burić (8 obramb), Ferlin (11 obramb – 2 x 7m); Božovič, Medved 6, S. Burič 4, Szyba, Skube 1, Špende 1 (1), Golčar 3, Šoštarič 8, Papež 1, Kleč 2, Dobelšek, Gams 3, Nosan 1, Dujmovič 4 (3). Trener: Ivan Vajdl
Sedemmetrovke: Jeruzalem 5/3; Gorenje 4/4.
Izključitve: Jeruzalem 12; Gorenje 14 minut.
Igralec tekme: Mario Šoštarič (Gorenje Velenje).

Gorenje, Celje, Maribor so tudi letos razred zase.

Gorenje, Celje, Maribor so tudi letos razred zase.

Okrog 350 gledalcev je pospremilo tekmo Jeruzalema in Gorenja na Hardeku. Po pričakovanjih so do novih točk prišli velenjski rokometaši, ki so odpor Vinarjev zlomili v 2. polčasu. V prvem delu tekme so se gostitelji dobro upirali Gorenju do izida 11 : 13. Če bi Ormožani bili dovolj natančni pri zaključnih strelih bi izid bil še ugodnejši. Vratar Gorenja Benjamin Burić je do odmora zbral 8 obramb. Še boljši na golu Gorenja je v 2. polčasu bil Klemen Ferlin, ki je popolnoma pokopal vse ormoške upe o čudežu. Bivši igralec Trima je zbral kar 11 obramb. Z nekaj atraktivnimi potezami so Ose tekmo zaključile z delnim izidom 7 : 0 (17 : 27 in 17 : 34). Pri Jeruzalemčkih je svojo kvaliteto znova dokazal kapetan Bojan Čudič, perspektivo pa 18 – letni Jure Kocbek, ki je dosegel štiri zadetke. Pri gostih sta izstopala oba vratarja in v 2. polčasu krina igralca Niko Medved ter Mario Šoštarič, ki sta v pol ure igre skupaj dosegla kar 14 zadetkov. V 4. krogu v soboto 27. septembra na Hardek prihajajo Izolani in tukaj bo ekipa Jeruzalema napadla prepotrebne točke.

Staš Skube (Gorenje Velenje).

Staš Skube (Gorenje Velenje).

IZJAVI:
Ivan Vajdl (trener Gorenje Velenje): Na začetku naša obramba ni bila dovolj zbrana, kar so izkoristili domačini in povedli z dvema zadetkoma prednosti. Ko smo se zbrali smo hitro smo hitro ubrali pravo pot do nove pričakovane zmage. Sam pa nisem zadovoljen z našo igro. Bojim se, da fantje na prelahek način jemljejo slovensko ligo. Je pa res, da v slovenski ligi nimamo težkih tekem razen tekem proti Celju in Mariboru.
Saša Prapotnik (trener Jeruzalem Ormož): Kljub visokemu porazu nisem razočaran z igro do 50. minute. Obramba je bila solidna, kar nas veseli za tekme, ki so pred nami. Vzdušje na tekmi je bilo pravo in upam, da nas navijači proti Izoli podprejo v še večjem številu. To si naši mladi fantje zaslužijo. Mi pa obljubimo, da se bomo borili po svojih najboljših močeh in da bomo vknjižili novi dve točki.

Jeruzalem se je Gorenju upiral le v 1. polčasu.

Jeruzalem se je Gorenju upiral le v 1. polčasu.ROKOMET, 1. B SRL, 1. krog:
Velika Nedelja Carrera Optyl – Drava Ptuj 26 : 31 (11 : 17)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Zorec 4, Kaučič, Bombek 2, Meško 2, Mavrič 2, Bezjak, Štefičar 10, Preac 15 obr., Kneževič, Klemenčič 1 obr., Lorenčič, Cimerman 2, Vukan 4, Šerod, Hojžar.
Trener: Tomi Matjašič
Po katastrofalni minuli sezoni so pri velikonedeljskem B-ligašu z mešanimi občutki pričakovali prihajajočo sezono. Tudi pri žrebu niso imeli srečne roke, saj so že na prvi tekmi gostili sosede s Ptuja, ki so eni od najresnejših kandidatov za sam vrh lige. Začetek tekme je bil zaradi velike nervoze domačih igralcev povsem po želji gostov. Ti so izkoriščali napake domačih in takoj na začetku povedli za tri gole ter si že v 12. minuti z rezultatom 2:8 priigrali lepo prednost. Po minuti odmora na zahtevo domačega trenerja Tomija Matjašiča se v igri domače ekipe ni kaj dosti spremenilo. Tako so gostje v 24. minuti vodili že za +10 (6:16). Ko so domači igralci uvideli, da se jim zelo slabo piše, so končno zaigrali, kot se od njih pričakuje in z delnim izidom 5:1 do konca polčasa znižali visok zaostanek. Domači so tudi v nadaljevanju tekme igrali zelo dobro in visoko vodstvo gostov se je počasi zmanjševalo. Ob bučni podpori svojih navijačev in odlični igri so se v 45. minuti uspeli približati na zaostanek treh zadetkov (17:20), imeli so tudi napad in priložnost za popoln preobrat tekme. To jim na žalost ni uspelo in gostje so tekmo uspešno pripeljali do konca in se veselili prvih točk v novem prvenstvu. Po koncu tekme sta bili obe ekipi za prikazano predstavo nagrajeni z aplavzom. Kljub porazu domači niso razočarali, sebi in svojim navijačem pa so dokazali, da zmorejo. Trdo delo na treningih se je splačalo in s takim delom bodo tudi v prihodnosti zagotovljene zmage ter veselje v garderobi in na tribunah.
Vir: RK Velika Nedelja Carrera Optyl (Janko Meško).