ROKOMET:
Zmaga prinaša 8. mesto

Rokometaši Jeruzalema so v Izoli nastopili v okrnjeni zasedbi in z nekaterimi obolelimi fanti, vendar so z izjemno borbenostjo nadomestili manjkajoče igralce. Da je bilo v vrstah Vinarjev še več poguma pri polprotinapadih bi tudi razlika bila višja od končnih dveh zadetkov (26 : 24). Z zmago so Ormožani na lestvici prehiteli Izolane, zdaj pa je v soboto 19. maja ob 19.00 uri na sporedu še eno gostovanje v Ribnici. Z novo zmago bi četa trenerja Saše Prapotnika napredovala mesto višje, na 8. mesto. Zaradi poškodbe ramena je sezona končana za krožnega napadalca Mateja Hebarja. V ekipo se po poškodbi glave (5 šivov) tudi tokrat ne vrača Nejc Žmavc, ki bi moral poskrbeti za čim bolj čvrsto ormoško obrambo. Tako bosta minutažo na črti poleg Iztoka Korparja dobila Anže Kljajič in Jaša Rajšp. Ostali fantje so pripravljeni za tekmo, razen če na zadnjem petkovem treningu ne bo prišlo do česa nepričakovanega oz. nezaželenega. Po zmagah nad Šmartnim in Izolo je pri srcu zdaj veliko lažje tudi trenerju Prapotniku:” Obstali smo v ligi in izpolnili zadani cilj. Pred nami sta še tekmi proti Ribnici in Krki, ki ju želimo dobiti. Obe ekipi sta letos že slavili na Hardeku, mi pa pri obeh v gosteh. Zmagovalca je težko napovedati, a s pristopom in željo kot je bila proti Šmartnemu in Izoli lahko računamo še na kakšno zmago. Tudi tokrat bomo poskušali igrati hitro in tempo igre držati z rotiranjem vseh igralcev. Verjamem, da nam lahko uspe, da sezono zaključimo z zmagama.”
Bolj kot zadnji dve tekmi je v ospredju sestavljanje igralskega mozaika za sezono 2012/2013. Zaenkrat sta znana dva odhoda. Darko Cingesar odhaja v Gorenje Velenje, Tadej Sok pa bo po šestih sezonah (174 tekem; 516 zadetkov) dres Jeruzalema zamenjal za dres Maribora. Nekaj fantov bo ekipo še zapustilo, nekaj obrazov pa bo novih.

MINI ROKOMET:
OŠ Miklavž odhaja v Koper

S petim turnirjem se je končala liga mini rokometa v skupini Podravje. Letos je sodelovalo rekordnih 7 ekip: OŠ Ormož, OŠ Miklavž pri Ormožu, OŠ Središče ob Dravi, OŠ Ivanjkovci, OŠ Velika Nedelja, OŠ Podgorci in OŠ Gorišnica. Pravico nastopa so imele učenke in učenci rojeni leta 2001 in mlajši. Udeleženke in udeleženci so iz turnirja v turnir napredovali in prikazali vedno več rokometnega znanja. Največ uspeha je požela OŠ Miklavž, ki je s trenerkama Danico Zorec in Simono Gregorec zabeležila same zmage. OŠ Miklavž bo kot prvak skupine Podravje v soboto 2. junija nastopila na zaključnem turnirju v Kopru. O drugem mestu sta odločali medsebojni tekmi med OŠ Gorišnica in OŠ Podgorci. Tu je več uspeha le za zadetek imela OŠ Gorišnica, ki je pod vodstvom trenerja Draga Ranfla zasedla 2. mesto. Do brona je OŠ Podgorci popeljal športni pedagog Peter Zorli. Ormožani, ki so v minulih treh letih osvojili dva naslova državnih prvakov (Koper, Ormož) in en naslov državnih podprvakov (Ljubljana) so letošnjo sezono sklenili na 4. mestu, kar je uspeh glede na to, da ekipo sestavljajo letniki 2002. Nedeljani so pod vodstvom Davorina Kovačeca zasedli 5., Središčani pod vodstvom Jerneja Kosija 6. in OŠ Ivanjkovci pod vodstvom Iztoka Luskoviča ter Uroša Krstiča 7. mesto.

OŠ Miklavž pri Ormožu - zmagovalci letošnje lige mini rokometa Podravje

KONČNA LESTVICA po 5. turnirjih:

1. OŠ MIKLAVŽ 12 12 – 0 – 0; 147 : 78; 24 točk
2. OŠ GORIŠNICA 12 8 – 1 – 3; 128 : 94; 17 točk
3. OŠ PODGORCI 12 8 – 1 – 3; 124 : 84; 17 točk
4. OŠ ORMOŽ 12 7 – 0 – 5; 128 : 113; 14 točk
5. OŠ V. NEDELJA 12 4 – 0 – 8; 106 : 111; 8 točk
6. OŠ SREDIŠČE 12 2 – 0 – 10; 44 : 84; 4 točke
7. OŠ IVANJKOVCI 12 0 – 0 – 12; 13 : 126; 0 točk

ROKOMET:
Štirje Ormožani na reprezentančnem seznamu

V soboto, 26. maja 2012, bodo kandidati za moško reprezentanco letnika 1998 in mlajših (U-14) nastopili na turnirju v Trebnjem. Kandidati za reprezentanco U-14 bodo razdeljeni v dve ekipi, igrali pa bodo še Krško (97), Sviš (97), Jeruzalem Ormož (97) in Trimo (97). Od Ormožanov so v reprezentanco povabljeni: Dominik Ozmec, Tilen Kosi, Boštjan Žižek Cvetko, Gašper Horvat (vsi Jeruzalem Ormož)
Ekipe bodo na turnirju v Trebnjem razdeljene v dve skupini. V skupini A bodo tekmovale ekipe Krškega (97), Sviša (97) in reprezentanca U-14 (prva ekipa), v skupini B pa ekipe Trima (97), Jeruzalema Ormoža (97) in reprezentance U-14 (druga ekipa).
V vsaki skupini se igra po sistemu vsak z vsakim, čas trajanja tekme pa je 22 minut. Turnir v Trebnjem se bo v soboto, 26. maja 2012, začel ob 9. uri.

Na turnirju v Trebnjem bo nastopila še ormoška ekipa letnikov 1999 tako, da bo na zanimivi rokometni soboti sodelovale več kot 30 mladih rokometašev RŠ Jeruzalem Ormož.