ROKOMET, 1. NLB Leasing liga, 17. krog:
Težko zlomili odpor žilavega Slovenj Gradca
Jeruzalem – Slovenj Gradec 23 : 21 (7 : 7)
Jeruzalem:
Balent (12 obramb), Šutalo (1 obramba); Kavčič 2, Bogadi 3, Radujković 3, Čudič 2 (1), Žuran 1, Kocbek 4, Kosi 1, Ozmec 1, Mesarić 3, Petrovič, Rajšp 3, Grizolt, Cirar. Trener: Saša Prapotnik
Slovenj Gradec: Kašnik (11 obramb), Soldo (1 obramba); Zbičajnik 4, F. Banfro, Bulovič, J. Banfro 3, Suholežnik, Levc, Hartman 3, Voršič, Kobold 5, Poklič 5 (5), Krevs, Štumpfl, Doberšek 1. Trener: Sebastjan Sovič
Sedemmetrovke: Jeruzalem 6/1; Slovenj Gradec 5/5.
Izključitve: Jeruzalem 14; Slovenj Gradec 20 minut.
Ena slabših tekem letos v 1. NLB Leasing ligi. Še posebej slab je bil 1. polčas (7 : 7). V nadaljevanju so si Ormožani v 49. minuti priigrali štiri zadetke prednosti (20 : 16). Po hudih mukah so prednost Vinarji tudi obdržali. Slaba igra Jeruzalema bo pozabljena, točke pa bodo ostale vknjižene. Z zmago so se Ormožani zavihteli na 6. mesto, ki vodi še v Ligo za prvaka. V 18. krogu Jeruzalemčke čaka gostovanje pri Kopru.
IZJAVI:
Jure Kocbek (Jeruzalem Ormož): V mislih nam je še vedno bila tekma v Trebnjem, katero smo nesrečno izgubili. Nikakor se nam ni uspelo zbrati za to tekmo in igrali smo celi čas v krču. Nimam pravih besed kako bi opisal to tekmo. Čudna tekma. Le 7 zadetkov smo dosegli v 1. polčasu. Ne razumem kaj se je dogajalo z nami. Na srečo nam je uspelo na koncu ujeti dve pomembni točki.
Sebastjan Sovič (Slovenj Gradec): Jeruzalemu bi najprej čestital na novih dveh točkah in jim želim obilo uspeha v boju za uvrstitev v Ligo za prvaka. Čestitam tudi svojim fantom. Res smo pustili srce na igrišču, čeprav smo prišli zdesetkani v Ormož. Počasi me mineva volja do dela v rokometu, ko vidim, da si nekateri lahko privoščijo kar si želijo. Imam občutek, da tudi če bi danes zaigrali v popolni zasedbi, da bi tukaj težko zmagali. Tisti na katere to leti dobro vedo. Tekma je postala nervozna po sodniških napakah in odločitvah, kar pa ni dobro za slovenski rokomet.

V sredo 17. 2. 2016 ob 20.00 uri si na KTV Ormož lahko ogledate posnetek tekme.

Jure Kocbek je dosegel štiri zadetke proti Slovenj Gradcu.

Jure Kocbek je dosegel štiri zadetke proti Slovenj Gradcu.