Saša Prapotnik - stari novi trener RK Jeruzalem Ormož (foto: Uroš Krstič)

POSLUŠAJ IZJAVE: Martin Hebar, Sivo Žižek, Saša Prapotnik, Gašper Jelen
Klikni spodaj:
RK_JERUZALEM

RK JERUZALEM ORMOŽ
Deveto mesto ni razočaranje

Pred slovesom od sezone so se v Športni dvorani na Hardeku še zadnjič zbrali rokometaši Jeruzalema, ki odhajajo na zaslužen počitek. Vinarji so letošnjo sezono končali na 9. mestu elitne državne lige:” Privrženci ormoškega rokometa so razočarani nad letošnjo uvrstitvijo, kar me žalosti, saj sem mnenja, da je ekipa izpolnila pričakovanja. Rokometni klub Ormož je edini prvoligaš v naši okolici, 1. SRL pa spada med pet najmočnejših lig v Evropi in igra se kvaliteten rokomet, zato sem razočaran, da se je naša uvrstitev ocenila kot slaba. Uspehi in uvrstitve v Ligo za prvaka v preteklosti so zame izjemni, okolica pa jih je sprejela kot nekaj običajnega. Tako je pač v Ormožu, kjer imamo rokomet radi, ga vsi podpiramo ali pa vsi čez njega “pljuvamo”,” je na uvodu našega pogovora dejal predsednik kluba Martin Hebar.

Odhodi, prihodi,…
Znano je, da so ekipo Jeruzalema zapustili prvi strelec ekipe Rok Žuran (Celje PL), dolgoletni odlični vratar Gregor Čudič in izjemen borec Alen Melnjak (Vidovec). Vodilni možje kluba so se zaenkrat dogovorili za sodelovanje z mladima Celjanoma Jakom Špiljakom in Nejcem Žmavcem, namesto legende ormoškega rokometa Gregorja Čudiča pa v Ormož iz Slovenj Gradca prihaja Gašper Jelen: “Z velikim strahom smo šli v pogajanja z igralci ravno zaradi zmanjšanja proračuna (proračun bo letos manjši za 30%). Ocenjujem, da smo sestavili konkurenčno ekipo. Na določenih pozicijah menim, da je celo napredek, najmočnejši pa bomo na vratarskih pozicijah, kjer računamo na Boštjana Belca, Sandija Žurana in novinca Gašperja Jelena. Priložnost predvsem na levem zunanjem bomo dali mladim, ki so željni dokazovanja in mogoče bo čas pokazal, da je to tudi tista prava odločitev,” je povedal predsednik kluba Martin Hebar. Največja okrepitev so ostanki jedra ekipe iz minule sezone. Tako bodo dres Jeruzalema na veliko zadovoljstvo ormoških rokometnih privržencev še naprej nosili: Boštjan Belec, Sandi Žuran, Tadej Sok, Primož Krabonja, Bojan Čudič, Siniša Radujković, Jaša Rajšp, David Bogadi, Matej Hebar, Anže Kljajič in Aleš Šišmanovič. Dogovarjanja z Iztokom Korparjem in Darjanom Ivanušo pa so še v teku. Ekipi se bo na treningih priključilo tudi nekaj fantov iz mladinskih in kadetskih vrst.
Poleg igralskega kadra je prišlo do sprememb na trenerski klopi. Po šestih mesecih se na klop vrača Saša Prapotnik, ki bo zamenjal Aleša Filipčiča. Njegov pomočnik v novi sezoni bo Uroš Krstič, ki tudi naprej ostaja koordinator vseh mlajših ormoških selekcij. Nalogo trenerja vratarjev bo opravljal Boštjan Belec, nalogo fizioterapevta pa Goran Melnjak:” Vesel sem vrnitve na klop. Jeruzalem je le moj klub in upam na dobre rezultate. Z ekipo sem zadovoljen, moja želja pa se je še okrepiti na mestu levega zunanjega. Če igralca tega profila ne bomo dobili potem bomo nastalo vrzel zapolnili z obstoječim kadrom,” je bil kratek in jedrnat novi stari trener Saša Prapotnik.

Cilj postati stabilen ligaš v 1. SRL
Cilji kluba so jasni – postati stabilni ligaš v 1. SRL in še dodatno nagraditi uspešno ormoško rokometno šolo:” Več let zapored Ormož poskuša držati korak z ekipami iz zgornjega dela lestvice, zato da je pač tekmovanje v zaključku sezone bolj zanimivo. Na drugi strani pa bomo zadovoljni z vsako uvrstitvijo do 9. mesta, ki zagotavlja varen obstanek v 1. SRL. Večina ekipe je ostala ista in uspeli smo se dogovoriti tako, da smo pogodbe podaljšali za leto ali dve in mislim, da bomo konkurečni za sredino lestvice. V našem okolju si želimo vzgojiti še mlajše rodove in če mladi nimajo svojih vzornikov v domačem mestu, v domači dvorani, potem je tudi delo z mlajšimi bistveno težje. Želimo zdrževati ravnotežje med mlajšimi selekcijami in člansko ekipo, ki mora biti vzgled mladim,” nam je o ciljih zaupal športni direktor kluba Silvo Žižek.

Štart v novo sezono 28. julija
Pri odhodu na počitnice so vsi rokometaši s strani trenerja Prapotnika prejeli program treningov v času počitnic, da bodo čim bolj pripravljeni prispeli na začetek priprav, ki je predviden za četrtek 28. julija. Jeruzalemčki bodo priprave opravili v domačem okolju.