Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 19. 9. 2014 do 7. ure dne 22. 9. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 19. 9. 2014
Ob 7:16 smo bili obveščeni o tatvini manjše vsote denarja iz zaklenjene stanovanjske hiše v okolici Sv. Tomaža. Evidentirali smo kaznivo dejanje tatvine ter pričeli z zbiranjem obvestil.

SOBOTA 20. 9. 2014
Ob 19:19 smo bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Runeč. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznan voznik z osebnim avtomobil trčil v ograjo prijaviteljice in s kraja odpeljal. Ko bo voznik izsleden mu bo izdan plačilni nalog.

Ob 00:36 smo dobili prijavo, da so moškemu v Središču ob Dravi ukradli nahrbtnik. Ugotovljeno je bilo, da je prijavitelj nahrbtnik pozabil pred enim od lokalov v Središču ob Dravi

NEDELJA 21. 9. 2014
Ob 7:45 smo bili obveščeni o tatvini delov iz mešalca za beton, samokolnice in 10 vreč maltita v Pavlovskem vrhu. Pri zbiranju obvestil smo ugotovili, da gre v tem primeru za sorodstveno razmerje, zato smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 11:50 smo bili obveščeni o zadrževanju Romov na ormoški deponiji odpadkov. Patrulja je na kraju zalotila dve državljanki R Hrvaške, ki sta nameravali odnesti rabljeno mikrovalovno pečico, vendar sta si premislili. Opravljen je bil identifikacijski postopek in izrečeno ustno opozorilo.

Ob 11:55 smo na policijski postaji opravili ogled vozila in razgovor s pobeglim povzročiteljem prometne nesreče iz včerajšnjega dne na Runču.

Ob 12:11 smo bili obveščeni o tatvini akumulatorja iz delovnega stroja – valjarja, ki je bil preko noči parkiran ob železniški progi v Mihovcih pri Veliki Nedelji. Po zbranih obvestilih smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 5:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na LC Dobrava – Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.


Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 22. 9. 2014:

v popoldanskem času bomo izvajali/opravljali asistenco radarju,
ob rednem delu bomo izvajali meritve z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:policija_avto_1
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir